Στο νέο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τη νεφρική δυσλειτουργία που αφορά σε 1,5 εκατομμύριο πολίτες, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσα από ανάρτησή του στο Χ, στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω».
Ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι «μέχρι σήμερα 5,1 εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη υποβληθεί σε προληπτικές εξετάσεις με το πρόγραμμα “Προλαμβάνω”». Υπενθύμισε, μάλιστα, ότι το εν λόγω πρόγραμμα «είναι το πρώτο ολοκληρωμένο εθνικό πρόγραμμα πρόληψης στη χώρα μας. Και έχει έναν στόχο: Τον έγκαιρο εντοπισμό των πιο διαδεδομένων χρόνιων νοσημάτων στη χώρα μας».
@kyriakosmitsotakis_ Το νέο πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων για τη νεφρική δυσλειτουργία που αφορά 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας ξεκίνησε.
♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis
Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί σχεδόν 950.000 μαστογραφίες, 700.000 γυναικολογικοί έλεγχοι, πάνω από 900.000 έλεγχοι για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, 2,5 εκ εξετάσεις καρδιάς ενώ πάνω από 4.000 πολίτες έχουν ήδη λάβει δωρεάν ιατρική φροντίδα για την παχυσαρκία. Μιλάμε αυτή τη στιγμή για πέντε προγράμματα πρόληψης και ένα ξεκάθαρο αποτέλεσμα: Ζωές που σώζονται.
Αλλά δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε! Ξεκίνησε ήδη το νέο Πρόγραμμα Πρόληψης για τη Νεφρική Δυσλειτουργία που αφορά 1,5 εκ συμπολίτες μας. Όλες οι εξετάσεις είναι δωρεάν για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους. Μπες στο proliptikes.gov.gr, διάλεξε τις προληπτικές εξετάσεις που θέλεις να κάνεις και εκεί θα βρεις όλες τις οδηγίες που χρειάζεσαι για να προχωρήσεις. Γιατί η πρόληψη σώζει ζωές και κάθε ζωή μετράει!».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος