Νέες εστίες έντασης και πολιτικής αντιπαράθεσης λίγο πριν τις κάλπες (video)

Νέο μέτωπο σύγκρουσης Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, στο νήμα της προεκλογικής εκστρατείας, για τη δήλωση του Γιώργου Τσίπρα ότι το Δίκαιο της θάλασσας δεν αναφέρει το Αιγαίο. Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να κάνει λόγο για επικίνδυνες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα. Πυρά όμως εξαπολύουν εκατέρωθεν ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του Δημήτρη Μάντζου, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά την έξωση του από τα «πράσινα» ψηφοδέλτια.

Όπως δήλωσε στο Σκάι ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Νομίζω ότι ακούω τον κ. Eρντογάν. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι. Ή είναι τόσο αδιάβαστοι που δεν ξέρουν τι λένε ή είναι απλά επικίνδυνοι. Μάλλον μπορεί να είναι και επικίνδυνοι επειδή είναι απλά άσχετοι. Ας μην μιλούν καλύτερα για τα θέματα αυτά».

Οι τόνοι είχαν ανέβει στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, όταν η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα πυροδότησε την έντονη αντίδραση της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο κ. Τσίπρας δήλωσε: «Η UNCLOS, η γνωστή σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας αναφέρεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε όλες τις θάλασσες του κόσμου, στην αραβική θάλασσα, στη θάλασσα της Κίνας. Η μόνη περιοχή στην οποία δεν υπάρχει ρητή αναφορά στην UNCLOS είναι το Αιγαίο».

«Κύριε Τσίπρα, καλό είναι να μάθουμε και λίγο. Να ανοίξουμε κανένα βιβλίο πριν μιλήσουμε», σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Για μονταζιέρα από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, κάνει λόγο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας: «Τα τζιμάνια της μονταζιέρας της ΝΔ και το μιντιακό σύστημα που κατευθύνουν σβήνουν την αναφορά στις ΗΠΑ και με εμφανίζουν να υποστηρίζω τάχα ότι “η UNCLOS δεν αναφέρει το Αιγαίο” και άρα δεν το αφορά».

Την ίδια στιγμή, σε μετωπική ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται η κόντρα και για την υπόθεση Μάντζου που σύμφωνα με δημοσιεύματα λειτούργησε ως δικηγόρος υπέρ fund, ενάντια σε δανειολήπτη.

Την αποπομπή Μάντζου από τα «πράσινα» ψηφοδέλτια ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να επιστρέφει τα πυρά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, καλύπτοντας πλήρως των εκπρόσωπο τύπου του κόμματός του.

Όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο in.gr: «Εγώ περίμενα από τον κ. Ανδρουλάκη μια γενναία απόφαση και όχι ένα υβρεολόγιο απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Του έθεσα ένα ερώτημα. Να βγάλει από τα ψηφοδέλτια τον στενό του συνεργάτη, ο οποίος απεδείχθη ότι κινείται σε μια κατεύθυνση που είναι έξω από το πλαίσιο των αρχών που ο ίδιος εκπέμπει. Εκτός κι αν δεν τον ενοχλεί αυτό».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, ανέφερε πως: «Έρχεται ο άνθρωπος, ο οποίος καταδικάστηκε ο στενότερός του συνεργάτης ο κ. Παππάς, 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο και τον έχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο ίδιος άνθρωπος, ο οποίος ψήφισε τον νόμο να δοθούν 90 δισεκατομμυρία κόκκινα δάνεια στα funds. Και έρχεται τώρα να συμψηφίσει όλα αυτά με έναν δικηγόρο, ο οποίος πριν γίνει εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εργαζόμενος σε μια δικηγορική εταιρεία, η εταιρεία έκανε και τέτοιες εργασίες».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άκης Σκέρτσος απέφυγε να σχολιάσει την αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, λέγοντας: «Δεν θα ήθελα να μπω σε κόντρες που αφορούν άλλα κόμματα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εμείς υπηρετούμε μία πρόταση η οποία πηγαίνει την ελληνική οικονομία πιο μπροστά, πιο ψηλά… για να πετύχουμε ένα και μόνο στόχο, τα εισοδήματα των Ελλήνων και των Ελληνίδων να συγκλίνουν με τα Ευρωπαϊκά εισοδήματα».

Μας κουνάει το δάκτυλο κόμμα που δεν ψήφισε την προστασία της πρώτης κατοικίας, απάντησε στην Κουμουνδούρου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος: «Δεν είμαι εισπρακτική εταιρεία, δεν είμαι fund, δεν αγόρασα εγώ δάνεια 60 και πλέον εκατομμυρίων για να κάνω μπίζνες στα κόκκινα δάνεια, δεν βγάζουμε εμείς σπίτια πολιτών στον πλειστηριασμό, εμείς τα σώζουμε».

«Η υποκρισία επιβεβαιώνει το δίλημμα της κάλπης: Ασυδοσία των funds με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ή προστασία πρώτης κατοικίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για την ώρα της κάλπης.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος