Αντιπολίτευση: Πυρά κατά της κυβέρνησης για «εικόνες ντροπής» εν μέσω κακοκαιρίας

«Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για ένα Κράτος με αδυναμίες. Το να μη λειτουργεί όμως καθόλου, ούτε στη βροχή, ούτε στη φωτιά, ούτε στο χιόνι, είναι κάτι που δεν το είχαμε ξαναζήσει.Εύχομαι κουράγιο και αντοχή στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται», έγραψε το απόγευμα στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας ξεκινά από τις υποδομές και τις συνθήκες που γίνεται το μάθημα», σχολίασε νωρίτερα ο Νίκος Φίλης από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις εικόνες που εκτυλίχθηκαν στο πλημμυρισμένο σχολείο στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής. «Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει σε κάθε φυσικό φαινόμενο μια ευκαιρία αντιπολίτευσης», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

«Για ακόμα μία φορά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται παράγοντας απόλυτου χάους. Με την αγαστή συνεργασία φυσικά του κατ’ ευφημισμό περιφερειάρχη, κ. Πατούλη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σχόλιο για τις συνέπειες της κακοκαιρίας. Ακολούθως προσθέτει: «Παιδιά και μαθητές εγκλωβισμένοι σε σχολεία, πλημμυρισμένα πανεπιστήμια, παράλυση στα Μέσα Μεταφοράς και δρόμοι που θυμίζουν Αμαζόνιο, μόλις τις πρώτες ώρες μιας προαναγγελθείσας κακοκαιρίας. Πού να μην προειδοποιούσαν και οι ειδικοί εδώ και μέρες».

«Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ξεκίνησε! Θα κατορθώσουν να οδηγήσουν με επιτυχία τους μαθητές πάνω στην τεχνητή γέφυρα από θρανία;», σημειώνει, εξηγώντας πως «γι’ αυτό λέμε ότι η αξιολόγηση της σχολικής μονάδας ξεκινά από τις υποδομές και τις συνθήκες που γίνεται το μάθημα». «Για αυτό λέμε ότι εν μέσω πανδημίας και κλειστών σχολείων, προτεραιότητα έχει η στήριξη των εκπαιδευτικών και η κάλυψη των τεράστιων μαθησιακών κενών που δημιουργήθηκαν, κι όχι η επιβολή μιας ψευδούς και τιμωρητικής γραφειοκρατικής διαδικασίας, που θα στιγματίσει εκπαιδευτικούς και θα χωρίσει τα σχολεία σε διαφορετικές ταχύτητες», συμπληρώνει ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Την ίδια στιγμή δίνονται χρήματα για υπερεξοπλισμούς, χαρίζονται δάνεια στις μεγάλες επιχειρήσεις και διατίθενται από το Ταμείο Ανάπτυξης ελάχιστα χρήματα για Παιδεία και Υγεία, ενώ το πραγματικά επείγον είναι να αξιοποιηθεί (το Ταμείο) για ένα νέο πρόγραμμα σχολικής στέγης και φοιτητικών εστιών. Αλλά αυτό θέλει πολιτικές αποφάσεις και όραμα στον αντίποδα της σημερινής κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Φίλης.

ΚΚΕ: Απαιτείται επείγουσα κινητοποίηση

Άμεση επείγουσα κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού απαίτησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ με παρέμβασή του στην Βουλή.

Επισήμανε ότι οι εικόνες με τους μαθητές να περπατούν πάνω στα θρανία για να απομακρυνθούν από το σχολείο τους που πλημμύρισε αναδεικνύουν τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν αλλά και τα σημαντικά προβλήματα που πρέπει άμεσα, με όλα τα μέσα ν’ αντιμετωπίσει ο κρατικός μηχανισμός.

Κατήγγειλε ότι οι εικόνες αυτές, κατέδειξαν επίσης τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού και την έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στην Αττική, παρά τις επανειλημμένες διακηρύξεις της κυβέρνησης ότι έχουν ληφθεί
μέτρα για την επερχόμενη κακοκαιρία.

Στο μεταξύ, ο Θανάσης Παφίλης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, επικοινώνησε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, προ ολίγου με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, για τη σειρά προβλημάτων που εκδηλώνονται σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική, για τα οποία χρειάζεται άμεση κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος