Νέα πολιτική αντιπαράθεση – Στο επίκεντρο τα σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση προκαλεί το θέμα των πολιτικών συνεργασιών. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο ΚΡΗΤΗ TV κάλεσε τα κόμματα του προοδευτικού τόξου να ανοίξουν εδώ και τώρα τα χαρτιά τους. Ταυτόχρονα άφησε αιχμές δείχνοντας προς τη Χαριλάου Τρικούπη, ότι κλείνει τα μάτια στο αίτημα για πρόωρες εκλογές.

«Ορισμένοι όχι μόνο δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, αλλά ταυτόχρονα αφήνουν και ανοιχτό  το ότι θα συνεργαστούν με τη δεξιά και με τον κύριο Μητσοτάκη μετά τις εκλογές. Υπάρχει δυνατότητα να φτιάξουμε κυβέρνηση από τις εκλογές με την απλή αναλογική όσο κάποιοι το συνειδητοποιήσουν νωρίτερα τόσο καλύτερα για το δικό τους πολιτικό μέλλον» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Με ρητορικά τερτίπια παλαιού τύπου, εγώ δεν πολιτεύομαι απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Μαθήματα προοδευτικότητας από τον επί μία πενταετία συνεταίρο και στενό συνεργάτη του Πάνου Καμμένου, συγγνώμη, αλλά δεν δέχομαι».

«Εμείς διεκδικούμε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, θέλουμε την αυτοδυναμία. Εάν ο ελληνικός λαός μας κατατάξει σε μια θέση που να απαιτηθεί συνεργασία εμείς βεβαίως και δεν αποκλείουμε τις προγραμματικές συνεργασίες» ανέφερε ο Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

Απαντήσεις για το θέμα με τα υπερκέρδη των εταιρειών στην ενέργεια ζήτησε από την κυβέρνηση ο κ. Τσίπρας.

«Αφήνει αλώβητο τον μηχανισμό να κερδίζει 70-80 ευρώ την μεγαβατώρα και έρχεται μετά και επιδοτεί για να απαλύνει λίγο τον πόνο στον καταναλωτή. Να το καταλάβει ο κόσμος που μας ακούει η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι ρήτρα Μητσοτάκη» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Προκειμένου να στήσουν αυτό το αντιπολιτευτικό αφήγημα, έχουν επιλέξει συνειδητά να δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων και να καλλιεργούν ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες» ανέφερε μιλώντας στο Open, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Η τραγωδία που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις οφείλεται στις εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης», λέει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος