Νέα κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση του Κώστα Βαξεβάνη

Νέα αντιπαράθεση έχει προκληθεί μεταξύ κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη.

Σε άρθρο του στη εφημερίδα Documento, ο Αλέξης Τσίπρας, κάνει λόγο για “δίωξη του Κώστα Βαξεβάνη με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες, που πιστοποιεί”, όπως αναφέρει ο κ Τσίπρας, “με δραματικό τρόπο όχι μόνο την αντιδημοκρατική κανονικότητα, αλλά και την πολιτική ανηθικότητα του καθεστώτος Μητσοτάκη”.

“Αντί να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη για σκάνδαλο Novartis”, όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας, “οι αυτουργοί της διαφθοράς, διώκεται ο αρμόδιος για θέματα διαφθοράς υπουργός, η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς και τώρα οι δημοσιογράφοι που αποκάλυψαν πολλές από τις σκοτεινές πλευρές της διαφθοράς”.

Όπως αναφέρει ο κ. Τσίπρας: “Η διαφθορά είναι σήμερα στη χώρα μας προστατευόμενο είδος. Κι εκείνοι που καταδιώκονται μέχρι εξαφάνισης είναι οι αντίπαλοί της, με πρώτη τη δημοσιογραφία που επιμένει να βάζει τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων, αντί για το μέλι. Η τακτική αυτή όμως σηματοδοτεί και την αρχή του τέλους του καθεστώτος Μητσοτάκη”

Στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κάνοντας λόγο για εξαχρειωμένο και επικίνδυνο για τη δημοκρατία άρθρο του κ. Τσίπρα στο Documento, με το οποίο, όπως αναφέρει, επιλέγει να στηρίξει πολιτικά και ηθικά την επίθεση Πολάκη στην ελληνική δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Μετά το καλοκαίρι του 2015 όλοι ξέρουν για το τι είναι ικανός ο κ. Τσίπρας. Επιχείρησε να δημιουργήσει καθεστώς, εργαλειοποιώντας τους θεσμούς σε βάρος της συνταγματικής τάξης. Οι θεσμικές άμυνες της Δημοκρατίας μας και κυρίως η ελληνική κοινωνία του έκλεισαν το δρόμο. Αυτό που δεν συνέβη με την «πρώτη φορά αριστερά», δεν θα συμβεί ποτέ στο μέλλον”.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος