Νέα Αριστερά: Αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής να μιλήσει στο κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς

Την ανάγκη να επιτευχθεί άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, προκειμένου να σταματήσει η αιματοχυσία και να αποφευχθεί η επέκταση του πολέμου στον Λίβανο τόνισε στη συνάντησή του με τον Παλαιστίνιο πρέσβη Γιούσεφ Ντόρκχομ, ο πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, συνοδευόμενος από τη βουλεύτρια Σία Αναγνωστοπούλου.

«Στη Γάζα ματώνει η καρδιά της ανθρωπότητας. Κανένας ευαίσθητος άνθρωπος δεν μπορεί να μένει ασυγκίνητος μπροστά σε αυτήν την αδιανόητη τραγωδία. Η κυβέρνηση Μπάιντεν πρέπει να άρει το βέτο τώρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας για να σιγήσουν τα όπλα και να δοθεί χώρος στη διπλωματία. Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει την υποστήριξη στον Νετανιάχου και να στηρίξει έμπρακτα το αίτημα για κατάπαυση του πυρός», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο κ. Χαρίτσης επισήμανε ακόμα ότι «στο πλαίσιο της ειρηνικής διευθέτησης της σύγκρουσης πρέπει να απελευθερωθούν αμέσως όλοι οι όμηροι που κρατάει η Χαμάς, να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Γάζα και να επιτραπεί η επιστροφή των χιλιάδων που έχουν εκτοπιστεί από τη Βόρεια Γάζα».

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς «για τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στη Γάζα, όπου τα θύματα είναι κυρίως άμαχοι, γυναίκες και παιδιά, ενώ ταυτόχρονα γίνεται μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση καταστροφής των υποδομών».

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του προς τον παλαιστινιακό λαό, για τη Νέα Αριστερά ο μόνος τρόπος να δοθεί τέλος στο σπιράλ της βίας, της τρομοκρατίας και της βαρβαρότητας στην Μέση Ανατολή, είναι η δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως άλλωστε ορίζουν οι αποφάσεις του ΟΗΕ. Μάλιστα, ο κ. Χαρίτσης ενημέρωσε τον κ. Ντόρκχομ ότι θα καταθέσει επίσημα αίτημα στον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων να προσκληθεί και να μιλήσει στο κοινοβούλιο ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, κ. Μαχμούντ Αμπάς.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η Νέα Αριστερά θεωρεί ηθικά απαράδεκτη και γεωπολιτικά επικίνδυνη την ταύτιση της Ελλάδας με τον Νετανιάχου. Η Νέα Αριστερά θεωρεί ότι «για μια χώρα σαν την Ελλάδα, το εθνικό συμφέρον ταυτίζεται απόλυτα με τον σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα και την υπεράσπιση της ειρήνης. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βάζει τη χώρα σε επικίνδυνα μονοπάτια απομακρυνόμενη από το λογική της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που υπηρέτησαν όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος