ΝΔ: Υποδείξεις δεν μπορεί να γίνονται από την Τουρκία

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η ανακοίνωση της Άγκυρας σχετικά με τις ελληνικές θέσεις για την Αγία Σοφία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, σε δήλωσή του ότι “υποδείξεις για θέματα ύφους, δημοκρατικής λειτουργίας του Κράτους και σεβασμού των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, ειδικά μάλιστα όταν αφορούν σε μειονότητες, δεν μπορεί να γίνονται από την Τουρκία.Πολύ περισσότερο όταν αφορούν στους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες της Θράκης, όπου εφαρμόζονται πλήρως οι αρχές της ισονομίας και ισοπολιτείας”.

Επίσης, η συντονίστρια Εξωτερικών της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την αλλαγή χαρακτήρα του μουσείου της Αγίας Σοφίας. Στην ερώτησή της η κα Μπακογιάννη χαρακτηρίζει “προκλητική” την ενέργεια των τουρκικών Aρχών την ανάγνωση του Κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας, υποστηρίζει ότι με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Νίκου Ξυδάκη δημιουργείται σύγχυση και ρωτά τον πρωθυπουργό ποια είναι η τελική θέση της κυβέρνησης.

Φωτό: Eurokinissi (ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)

Σχετική είδηση: Ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ σχετικά με τις ελληνικές θέσεις για την Αγία Σοφία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος