ΝΔ: Το πρόγραμμα Ελευθερία θα πρέπει να υποστηριχθεί από όλους

“Όπως έχει επανηλειμμένα τονίσει ο Πρωθυπουργός, σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή προέχει η συναίνεση και οι πολιτικές διαφορές πρέπει να παραμερίζονται” σημειώνει η ΝΔ απαντώντας σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. “Για το λόγο αυτό δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω την ανακοίνωση του ΣυΡιζΑ και τις εσωτερικές αντιφάσεις του. Το πρόγραμμα Ελευθερία, που επιτρέπει σε όποιον θέλει να εμβολιαστεί δωρεάν με όποιο εμβόλιο θέλει, θα πρέπει να υποστηριχθεί από όλους”, τονίζει το γραφείο Τύπου του κυβερνώντος κόμματος.

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση για την «αναποτελεσματική αντιμετώπισης της πανδημίας», μετά από συνεδρίαση του Πολιτικού Κέντρου καταλογίζοντάς της ότι «επιμένει να αντιμετωπίζει την πανδημία με όρους επικοινωνιακών και πολιτικών σκοπιμοτήτων».

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, τάσσεται απερίφραστα υπέρ των μαζικών εμβολιασμών και ενάντια στην διχαστική πολιτική της κυβέρνησης ενώ ανακοίνωσε ότι θα αναλάβει επικοινωνιακή καμπάνια το προσεχές διάστημα για να πείσει την κοινωνία, υπενθυμίζοντας ότι από την πρώτη στιγμή συντάχθηκε με τη κεντρική θέση του ΠΟΥ για εμβόλια για όλους παντού και ζήτησε την άρση της πατέντας.

Ωστόσο σημειώνει ότι το εμβόλιο είναι αναγκαία, αλλά όχι «αναγκαία και ικανή» συνθήκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας επισημαίνοντας ότι απαιτούνται παράλληλα μια σειρά από παρεμβάσεις στήριξης της δημόσια υγείας, ενίσχυση του ΕΣΥ, σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση και μελέτες, ιχνηλάτηση και μέτρα αποφυγής συνωστισμού, μέτρα για τους χώρους εργασίας τα μέσα μεταφοράς και τις σχολικές αίθουσες, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιμένει ακόμα και σήμερα να μην ασχολείται. Και φυσικά απαιτείται η ενίσχυση στο πεδίο της μάχης των ΜΕΘ με όσα φαρμακευτικά σκευάσματα μπορούν να βοηθήσουν αποτελεσματικά και να σώσουν ζωές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος