Νάσος Ηλιόπουλος: Νέα προγράμματα για 88.500 ωφελούμενους (audio)

Το σχεδιασμό του Υπουργείου Εργασίας μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2019 για 11 νέα προγράμματα εργασίας για 88.500 ωφελούμενους με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, περιέγραψε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη, ο υφυπουργός Εργασίας, Νάσος Ηλιόπουλος.

Ο κ. Ηλιόπουλος στάθηκε στα προγράμματα που αναφέρονται στους νέους και τους νέους επιστήμονες, εξηγώντας ότι ένας από τους λόγους που γίνεται αυτό είναι ότι ο μεγάλος κίνδυνος που αντιμετώπισε η ελληνική κοινωνία μέσα στην κρίση ήταν να παγιδευτεί μακροχρόνια σε μία οικονομία χαμηλής εξειδίκευσης.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε πρόγραμμα για 10.000 νέους επιστήμονες σε δυναμικούς παραγωγικούς κλάδους του ιδιωτικού τομέα: την αγροτοδιατροφή, τη μεταποίηση και τις  νέες τεχνολογίες, το οποίο δικαιολογεί μισθούς μέχρι και 1.600 ευρώ το μήνα για κατόχους διδακτορικού και με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ 50%. Ο κ. Ηλιόπουλος, σημείωσε ότι το νέο στοιχείο σε αυτόν τον διαγωνισμό είναι ότι στις νέες αυτές θέσεις εργασίας μπορούν να ενταχθούν και εγγεγραμμένοι με μία ημέρα ανεργίας, επισημαίνοντας ότι μετά τα πρώτα προγράμματα του 2015 που είχαν ως στόχο την καταπολέμηση της μακροχρόνιας ανεργίας, το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει σε άλλο πληθυσμό.

Το δεύτερο πρόγραμμα, αφορά τη δωδεκάμηνη απασχόληση 5.500 νέων επιστημόνων σε μία σειρά από κρίσιμους τομείς του Δημοσίου θεσμικής ενδυνάμωσης, όπως για παράδειγμα την ψηφιακή αναβάθμιση υπηρεσιών είτε του υπουργείου Παιδείας είτε του υπουργείου Εργασίας όπως είναι ο ΕΦΚΑ, με μισθό πρωτο-προσλαμβανόμενου ΠΕ ή ΤΕ στο Δημόσιο, με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα.

Υπάρχουν, ανέφερε, ο κ. Ηλιόπουλος και μια σειρά από άλλα προγράμματα που αφορούν 16.000 νέους και πτυχιούχους και αποφοίτους δευτεροβάθμιας και τεχνικής εκπαίδευσης, που θα είναι προγράμματα ολοκληρωμένης παρέμβασης, δηλαδή ανθρώπων οι οποίοι θα καταρτίζονται σε ένα αντικείμενο, θα πιστοποιούνται σε αυτό, θα κάνουν πρακτική άσκηση και θα μπορούν να μπουν σε νέα προγράμματα θέσεων εργασίας. Στα προγράμματα αυτά, τόνισε, θα δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην αναβάθμιση ψηφιακών δεξιοτήτων με στόχο να γίνουν προγραμματιστές σε μία σειρά από γλώσσες προγραμματισμού που σήμερα η αγορά χρειάζεται αλλά και μακροχρόνια θα έχουν θετικό αποτέλεσμα στην ελληνική οικονομία.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος