Νάσος Ηλιόπουλος: Η ΝΔ κάνει χάρη στον Ερντογάν όταν κατηγορεί την αντιπολίτευση για φιλοερντογανισμό

Array

«Ο Ερντογάν είναι ο τελευταίος που μπορεί να κουνάει το δάκτυλο στη χώρα μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι ένας άνθρωπος που με χυδαίο τρόπο εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα», τόνισε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ραδιoφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7 και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος, «πολλές φορές κυβερνητικά στελέχη λένε ότι η Ελλάδα κάνει push back». «Δεν είμαι εγώ ο πρώτος που το λέω, είναι ο κ. Βορίδης, ο κ. Κυρανάκης. Πριν από λίγες ημέρες δυστυχώς υπήρξε για την Ελλάδα καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την υπόθεση στο Φαρμακονήσι, όπου πνίγηκαν άνθρωποι».

 Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα, ότι προσπαθεί να μετατρέψει τον Ερντογάν σε ρυθμιστή της εσωτερικής πολιτικής ζωής της χώρας μας.

«Αυτό που εμείς λέμε ξεκάθαρα πρώτα απ΄όλα ότι είναι αδιανόητο η ΝΔ να προσπαθεί να σπάσει το εσωτερικό μέτωπο απέναντι στον Ερντογάν, κάνει χάρη στον Ερντογάν όταν βγαίνει και κατηγορεί την αντιπολίτευση για «φιλο- Ερντογανισμό», να το πω τόσο ακραία γιατί αυτό ακούμε.

Στις μέρες της συμφωνίας των Πρεσπών, τότε που η ΝΔ υποστήριζε πρακτικά την ίδια θέση με τον Ερντογάν κατά τη συμφωνία των Πρεσπών, ποτέ δεν διανοηθήκαμε να πούμε ότι η ΝΔ είναι «φιλο- Ερντογανική» δύναμη ή ότι παίζει το παιχνίδι του Πούτιν με τον τρόπο, που αυτό έκανε εκείνη την περίοδο, ποτέ δεν διανοηθήκαμε να σπάσουμε αυτό το μέτωπο» τόνισε ο κ. Ηλιόπουλος αναφέροντας ακόμη πως:

«Πρώτα απ΄όλα δεν έχει κανένα δικαίωμα ο Ερντογάν να μιλάει για τα εσωτερικά της Ελλάδας. Είναι αδιανόητο αυτό που κάνει η ΝΔ που προσπαθεί να μετατρέψει τον Ερντογάν σε ρυθμιστή της εσωτερικής πολιτικής ζωής, δεν το έχει κάνει καμία άλλη πολιτική κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν το έκανε αυτό που κάνει σήμερα ο ακραίος και διχαστικός Κυριάκος Μητσοτάκης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος