Νάνσι Πελόζι υποδεχόμενη τον Κυριάκο Μητσοτάκη: Η Ελλάδα είναι πηγή δημοκρατικών αρχών (video)

«Είναι τιμή να καλωσορίζουμε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στο Καπιτώλιο», είπε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι υποδεχόμενη τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η Ελλάδα, τόνισε, είναι πηγή δημοκρατικών αρχών από την αρχαιότητα, «πηγή έμπνευσής μας για τα θεμέλια της χώρας μας».

Η κυρία Πελόζι είπε ότι καλωσορίζει φιλικά στον κ. Μητσοτάκη όπως συνέβη και χθες στη δεξίωση στον Λευκό Οίκο.

«Το ίδιο κάνουμε και σήμερα με ευγνωμοσύνη μέσα από τη φιλιά μας στο ΝΑΤΟ, αναγνωρίζοντας τον ρόλο της Ελλάδας στην βοήθεια των Ουκρανών προσφύγων, στη μάχη κόντρα στην covid και για το κλίμα», ανέφερε.

Και προσέθεσε: «Όπως πάντα μου αρέσει να λέω, μάθαμε από τους Έλληνες, οι Έλληνες έμαθαν από εμάς και τώρα είμαστε μαζί σαν δημοκρατικά έθνη».

«Σας ευχαριστώ κυρία Πρόεδρε. Είναι ένα πραγματικό προνόμιο που, εκπροσωπώντας την Ελληνική Δημοκρατία, είμαι ο πρώτος Πρωθυπουργός που του γίνεται η τιμή να απευθυνθεί στην Κοινή Σύνοδο του Κογκρέσου. Επισημάνατε μια κοινή πορεία των δύο δημοκρατιών μας. Πράγματι, οι «Ιδρυτές Πατέρες» σας εμπνεύστηκαν από την κλασική Ελλάδα. Άλλωστε, η δημοκρατία εδραιώθηκε στην Αθήνα πριν από 25 αιώνες. Και στη συνέχεια οι δικοί μας «Ιδρυτές Πατέρες» άντλησαν έμπνευση από τον δικό σας αγώνα για ελευθερία και ανεξαρτησία. Τα τελευταία 201 χρόνια, αυτούς τους δύο αιώνες, οι δύο χώρες μας χάραξαν παράλληλες πορείες. Πολεμήσαμε στην ίδια πλευρά σε παγκόσμιους πολέμους. Αντιμετωπίσαμε δυσκολίες. Σήμερα, όμως, είμαι στην ευχάριστη θέση να επισημάνω ότι η σχέση μας είναι πιο ισχυρή, στο καλύτερο επίπεδο που υπήρξε ποτέ. Και θα είναι μεγάλο προνόμιο για μένα να μιλήσω στο Κογκρέσο και να αναφερθώ εκτενώς σε αυτήν την ιδιαίτερη σχέση, αλλά και να μιλήσω για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δημοκρατίες σήμερα, παντού στον κόσμο. Κυρία Πρόεδρε, και πάλι, σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Σας ευχαριστώ εκ μέρους του ελληνικού λαού που μου γίνεται αυτή η τιμή να βρίσκομαι εδώ μαζί σας σήμερα», τόνισε ο Έλληνας Πρωθυπουργός με την κα Πελόζι να επισημαίνει ότι: Ναι, σήμερα είναι η γιορτή της δημοκρατίας. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε από το να έχουμε μια ομιλία από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας στην κοινή σύνοδο του Κογκρέσου; Σας ευχαριστώ. Κύριε Πρωθυπουργέ, σας ευχαριστώ.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος