Ν. Ξυδάκης: “Αυτός που νέμεται ένα δημόσιο αγαθό, πρέπει να πληρώσει ένα αντίτιμο” (audio)

“Είναι τουλάχιστον άκομψο εκ μέρους των επιτρόπων να κάνουν μια τέτοιου είδους παρέμβαση”, δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Μαρία Γεωργίου ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Νίκος Ξυδάκης, αναφερόμενος στην εμπλοκή της Κομισιόν στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

“Νομίζω ότι αυτό που έχει μια αξία είναι η κατανόηση των γεγονότων εκείνης της περιόδου, γιατί χωρίς κατανόηση και γνώση δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Χρειάζεται να ξέρουμε τι συνέβη για να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Η πολιτική ανάλυση και ο καταλογισμός πολιτικών ευθυνών γίνεται πάντα και πρέπει να γίνεται”, συμπλήρωσε ο κος Ξυδάκης.

Αναφερόμενος στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, είπε ότι: “Αυτός που νέμεται ένα δημόσιο αγαθό καλείται να πληρώσει ένα αντίτιμο, ως τίμημα, τόσο απλά”.

Ερωτηθείς στο θέμα των Σκοπίων ανέφερε ότι “αυτό που παρατηρούμε είναι ότι βελτιώνεται διαρκώς το κλίμα. Νομίζω ότι το πρόβλημα μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων είναι ένα πρόβλημα αλληλοκατανόησης. Πρέπει να σπάσουν οι πάγοι και να λυθεί η παρεξήγηση”. “Για να εκπληρωθούν τα κριτήρια ένταξης, που είναι πολλά και δύσκολα και χρειάζονται τα Σκόπια να διανύσουν μεγάλο δρόμο, σε αυτό εμείς θα είμαστε αρωγοί στην ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ”, πρόσθεσε ο κος Ξυδάκης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος