Ν. Χριστοδουλάκης στο Πρώτο: Ο λαός δεν θέλει πόλωση και τοξικότητα (audio)

Το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαίου δείχνει ότι ο λαός θέλει να αφήσουμε πίσω το παρελθόν της μνημονιακής πόλωσης και της τοξικότητας τόνισε ο Νίκος Χριστοδουλάκης, πρώην υπουργός Οικονομικών, υπεύθυνος για την σύνταξη του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ,

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Καθαροί Λογαριασμοί» με τον Δημήτρη Κοντογιάννη και τον Γιώργο Παπαγεωργίου, ο ίδιος ανέφερε ότι το ζητούμενο είναι ποιο κόμμα θα προτείνει την καλύτερη εναλλακτική λύση στη πορεία προς το μέλλον.

“…Είναι σαφές ότι υπάρχει μία τάση να φύγουμε από το παρελθόν, αυτό των μνημονιακών της πόλωσης, της τοξικότητας κτλ. Αυτό είναι σαφέστατο όπως το βλέπω και νομίζω ότι απλώς (ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν θέλει να το δει και από εκεί και πέρα τα στοιχήματα είναι … ποιος θα προτείνει την καλύτερη λύση και εναλλακτική προς αυτή την πορεία. Αυτό είναι το μέγα ζήτημα,» τόνισε.

Στο ΠΑΣΟΚ δουλεύουμε, είπε ο κ. Χριστοδουλάκης, για «να δείξουμε με ποιες πολιτικές μπορεί η ελληνική οικονομία και κυρίως την κοινωνία να πάει καλύτερα. Αυτές είναι μια πιο στέρεα ανάπτυξη «διότι απέχουμε ακόμη μακράν» και να καλύψουμε το μεγάλο χάσμα των 100 δισ. ευρώ σε επενδύσεις που χάθηκαν τα χρόνια των μνημονίων. Κι όλα αυτά θα γίνονται υπο την απειλητική σκιά της γεωπολιτικής αστάθειας λόγω Τουρκίας και άλλων κρίσεων που συμβαίνουν στη γειτονιά μας.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι χρηματοδοτούμε τον αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας, προσθέτοντας «ότι είναι ένα πρόβλημα το οποίο σιγά σιγά μεγαλώνει και όταν καταλάβουμε ότι είναι έτοιμο να μας πνίξει θα είναι πολύ αργά. «Πρώτα από όλα εγώ πιστεύω στη λογική και στη δυναμική των ξένων επενδύσεων, αρκεί να είναι πραγματικές επενδύσεις και να είναι πραγματικά ξένες…. να έρχονται ξένα κεφάλαια…από την Αμερική, από την Ευρώπη, από την Κίνα, από την Ινδία να επενδύουν εδώ, να φτιάχνουμε εργοστάσια, μηχανές, να δουλεύει ο κόσμος. Αυτό είναι μία ξένη επένδυση. Εγώ λοιπόν είμαι εξαιρετικά υπέρ αυτού του φαινομένου.»

¨Ομως, ο κ. Χριστοδουλάκης πρόσθεσε ότι είναι αντίθετος στις εξαγορές ελληνικών επιχειρήσεων από ξένα funds με δανεισμό από εγχώριες τράπεζες. «Λέω λοιπόν ότι θα πρέπει να υπάρξει μια παρέμβαση και να το περιορίσει, όπως επίσης θα πρέπει να υπάρξει μια παρέμβαση και απαγόρευση αυτού του καθεστώτος του ντροπιαστικού καθεστώτος της χρυσής βίζας που έρχονται διάφοροι τύποι από διάφορα μέρη της γης και εμείς τους δίνουμε πολιτικά δικαιώματα…»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος