Ν. Βούτσης: Με τροπολογία θα εξισωθούν φορολογικά βουλευτές και πολίτες

Την κατάθεση τροπολογίας με την οποία θα εξισώνονται πλήρως φορολογικά οι βουλευτές με τους απλούς πολίτες, προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, εμφανιζόμενος στην εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου» του τηλεοπτικού σταθμού «Kontra».

«Θα υπάρξει μία πλήρης εξομοίωση στον φορολογικό τομέα. Πιστεύω πως αυτό είναι το ελάχιστο που θα έπρεπε και μπορεί να γίνει. Όλοι έχουν συνείδηση – και τα κόμματα και οι ίδιοι οι βουλευτές – πως μια μεγαλύτερη πίεση είναι κατανοητή και στο κοινοβουλευτικό έργο, στο μέτρο της κοινωνίας» ανέφερε ο κ. Βούτσης.

Παράλληλα ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής προανήγγειλε και μία παρέμβαση που θα αφορά το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα των παλαιών βουλευτών, οι οποίοι με τον νόμο Κατρούγκαλου, «λογίζονται στο ίδιο επίπεδο με τον δημόσιο υπάλληλο που θέλει να φύγει με 15ετία στον ιδιωτικό τομέα και του υπολογίζεται ως σύνταξη ένα μικρό κλάσμα της μισθοδοσίας.

Οι άνθρωποι δεν μπορούν να ζήσουν, και από πάνω υπάρχει και ένας λαϊκισμός που λέει πως “όταν βγήκαν βουλευτές τα φάγανε”» σημείωσε ο κ. Βούτσης, υπενθυμίζοντας πως «από το 2012 δεν υπάρχει συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για τους βουλευτές».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος