Ν.Βούτσης για αίτημα ΝΔ: Τέλη Ιουλίου η συζήτηση για σύσταση Εξεταστικής

Στην επιστολή που απέστειλαν και τις αιχμές που αφήνουν βουλευτές της ΝΔ για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο αλλά και για το ότι δεν έχει συζητηθεί στην ολομέλεια η πρόταση της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την οικονομία και το Μνημόνιο, απάντησε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Ο κ.Βούτσης έκανε λόγο για “πολιτική κίνηση από τη ΝΔ σημειώνοντας ότι ο ίδιος  έχει απαντήσει στα θέματα που θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση σε δυο διασκέψεις των Προέδρων αλλά και δημόσια στη συζήτηση για τον κανονισμό της Βουλής αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που υπάρχουν.

“Το καμπανάκι της Δημοκρατίας πρέπει να το χτυπάμε όταν χρειάζεται, για όσους χρειάζεται και για  όσα χρειάζεται”, τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής επισημαίνοντας ότι “κανείς δεν έχει την αποκλειστικότητα να θέτει θέματα που έχουν τεθεί γενικότερα και έχουν απαντηθεί”.

Παράσταση διαμαρτυρίας Νίκου Δένδια

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Νίκος Δένδιας, μετά από εντολή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Βουλής και του έθεσε ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του Κοινοβουλίου και τη σύγκληση της Ολομέλειας για τη συζήτηση του αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που αφορά τα αίτια που οδήγησαν στην επιβολή των capital controls.

Αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ Δένδιας, δήλωσε ότι “έλαβε διαβεβαιώσεις ότι το αίτημα της  Νέας Δημοκρατίας θα έρθει για συζήτηση στην Ολομέλεια πριν από το τέλος Ιουλίου.« Η Νέα Δημοκρατία είχε στείλει σχετική επιστολή στις 30 Μαρτίου. Και, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, όφειλε αμέσως να έχει προχωρήσει η σχετική συζήτηση του αιτήματος της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, όσον αφορά τα αίτια που οδήγησαν τη χώρα στην επιβολή των capital controls. Θυμίζω ότι σήμερα είναι η επέτειος ενός χρόνου από αυτό το γεγονός. Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν επιθυμεί αυτήν τη συζήτηση”, ανέφερε επίσης ο κ.Δένδιας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ-1, Ρεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος