Ν. Παππάς: Βάσει του νόμου ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες video)

Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα διεξαχθεί κατ΄ εφαρμογή του ισχύοντος νόμου, και καταρρίπτονται οι ισχυρισμοί ότι είναι στο σύνολό του αντισυνταγματικός, διαμηνύει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, που μιλά για ήττα της κυβέρνησης, ο κ. Παππάς τονίζει πως κάποιοι είχαν βάλει πλάτες για να υπάρχει ένα παράνομο καθεστώς για 27 χρόνια, που καταγράφεται στην απόφαση του ΣτΕ. Δηλώνει ακόμη, ότι στον διάλογο με το ΕΣΡ για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, προσέρχεται με απόλυτη διάθεση για συναίνεση, ενώ χαρακτηρίζει ντροπή το αίτημα των καναλαρχών να μην καταθέσουν δηλώσεις “πόθεν έσχες” και τους καλεί να αποσύρουν τη σχετική προσφυγή.

Απαντώντας με σχετική ανακοίνωση, το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει τον κ. Παππά ως τον «αρχιτέκτονα της νέας διαπλοκής» ο οποίος, όπως λέει, είναι εξ ορισμού ακατάλληλος για να κάνει υποδείξεις στον οποιονδήποτε. «Ο αποτυχημένος “Υπουργός – καναλάρχης” κ. Παππάς και οι παρατρεχάμενοί του είχαν αρνηθεί να φέρουν τα “πόθεν έσχες” τους στη Βουλή οι υπερθεματιστές του αντισυνταγματικού διαγωνισμού – παρωδία που έστησε. Τότε δεν τον ενοχλούσε διότι ήθελε να στήσει καναλάρχες με τα λεφτά της Τράπεζας Αττικής και εγγυήσεις από βοσκοτόπι. Αυτό φαίνεται ότι είχαν απαιτήσει από τον κ. Παππά οι καναλάρχες που τον συναντούσαν μπαίνοντας από την πλαϊνή πόρτα του Μαξίμου» τονίζει η ΝΔ, προσθέτοντας πως ο κ. Παππάς σήμερα «παριστάνει τον αδέκαστο, αλλά δεν τον πιστεύει κανείς».

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ζητά από την αξιωματική αντιπολίτευση να πάρει θέση και υπέρ της καταβολής τιμήματος για άδειες, κάτι “το οποίο δεν αξιώθηκαν να εισπράξουν επί 27 χρόνια”, ενώ ταυτόχρονα καλωσορίζει την ΝΔ στη θέση ότι οι καναλάρχες πρέπει να καταθέτουν “πόθεν έσχες“.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος