Ν. Παπαθανάσης στο “Πρώτο”: Φτάνουμε στα 40 δισ. για στήριξη της αγοράς (audio)

“Επειδή η κυβέρνηση δανείζεται με χαμηλά επιτόκια, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την οικονομία με μέτρα που θα φτάσουν μέχρι το τέλος. ‘Οταν κάνουμε τον απολογισμό τότε κλάδοι που έχουν πληγεί θα δούμε ποιος χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη”, ανέφερε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Από τα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ η χώρα μας είχε μείωση 33,2% στο εμπορικό ισοζύγιο, ενώ είχαμε μια σημαντική αύξηση των εξαγωγών, πρόσθεσε και επισήμανε:

“Σαφώς υπάρχει μείωση του τζίρου όταν έχουμε λοκντάουν και δεν λειτουργούν τα καταστήματα, όμως 24 δισ. έπεσαν στην οικονομία και άλλα 16 πέφτουν αυτή τη στιγμή, φτάνουμε στα 40 δισ. στήριξη της αγοράς. Πριν ξεκινήσουμε να μιλάμε για μια αρνητική εικόνα, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η πανδημία, να συνεχίσουμε τη στήριξη της οικονομίας, να κάνουμε απολογισμό, να δούμε ποιος έχει ανάγκη και να τον στηρίξουμε και να δούμε τότε ποιος και αν θα κλείσει”, είπε επίσης.

“Εμείς δεν θέλουμε να κλείσουν επιχειρήσεις, αλλά να επανέλθει η αγορά και σε αυτό θα βοηθήσει το ότι η χώρα δανείζεται με εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια, συμπλήρωσε.

Σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο ο κ. Παπαθανάσης ανέφερε: “Κάποιοι τροποποίησαν τον τρόπο λειτουργίας και μπήκαν. Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι εδώ για να μείνει και θα δημιουργήσει συνθήκες και για την επόμενη ημέρα και εμείς στο υπουργείο δημιουργούμε τις συνθήκες για να μπουν περισσότερες επιχειρήσεις λιανικής στο ηλεκτρονικό εμπόριο”.

Για τις λαϊκές αγορές επισήμανε ότι “δεν σταμάτησαν να λειτουργούν ούτε μια μέρα, ενώ το υπουργείο τις στήριξε με μέτρα”.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη διαφάνεια από το να μπαίνουν όλα τα στοιχεία σε ένα σύστημα και να τα βλέπουν όλοι, τόνισε και επανέλαβε ότι δενν χάνεται καμία άδεια από τις υπάρχουσες.

“Σεβόμαστε πάρα πολύ τη λειτουργία των εμπόρων λαϊκών αγορών. Οι φορείς (που δίνουν τις άδειες) θα μείνουν οι ίδιες, η Αττική, η Θεσσαλονίκη κλπ, αυτό που αλλάζει είναι ο τρόπος που θα δίνονται οι άδειες, θα δίνονται μέσα από ένα ψηφιακό σύστημα. Οι δήμοι θα συνεχίσουν να εκδίδουν τις άδειες μέσα όμως από το ηλεκτρονικό σύστημα που θα διαχειρίζεται το υπουργείο Ανάπτυξης”, διευκρίνησε, σχολιάζοντας ότι “σε κάθε αλλαγή υπάρχουν αντιδράσεις, αλλά υπάρχει διάλογος, αυτή τη στιγμή υπάρχει διαβούλευση για το νομοσχέδιο”.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος