Ν. Παναγιωτόπουλος: Είμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό απ’ όπου κι αν αυτός προέρχεται (video)

Tην Κυβέρνηση εκπροσώπησε στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος την οποία παρακολούθησεη Α.Ε. Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Την παρέλαση παρακολούθησαν επίσης η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας κ. Φλωράνς Παρλύ (Florence Parly) και ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Χαράλαμπος Πετρίδης.Πριν από την παρέλαση ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος παρέστη στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό των Αθηνών, και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση. Μετά το πέρας της παρελάσεως, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος προέβη σε δήλωση.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «Εορτάζουμε σήμερα με μεγάλη λαμπρότητα και μέσα στην αθηναϊκή λιακάδα τη Θρησκευτική μας Εορτή, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, και βέβαια τη μεγάλη Εθνική μας Εορτή, τιμώντας τη μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν, πολέμησαν και θυσιάστηκαν για να είναι η Ελλάδα ελεύθερη, ανεξάρτητη και κυρίαρχη.

Στις μέρες μας αντιμετωπίζουμε μια πλειάδα πολύ επικίνδυνων και σύνθετων προκλήσεων, κρίσεις αλλεπάλληλες, κρίσεις που απαιτούν δύναμη και ανθεκτικότητα προκειμένου να τις αντιμετωπίσουμε επιτυχώς.

Μπορούμε όμως να αντλήσουμε δύναμη και έμπνευση από το παράδειγμα των Αγωνιστών του 1821. Οφείλουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή, να παλέψουμε και να υπερνικήσουμε τις προκλήσεις μαζί με τους συμμάχους μας. Οφείλουμε να αντέξουμε γιατί είμαστε Έλληνες.

Είμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό απ’ όπου κι αν αυτός προέρχεται. Είμαστε υπέρ της εδαφικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας κάθε χώρας. Ας αντλήσουμε λοιπόν, έμπνευση από τους Αγωνιστές του 1821 κι ας έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι οι μεγάλες νίκες ήρθαν όταν ήμαστε ενωμένοι, ενώ οι μεγάλες ήττες ήρθαν στην ιστορική μας διαδρομή, όποτε μαλώναμε.

Θα ήθελα επιπλέον, να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί με αίσθηση καθήκοντος και επαγγελματισμό, ανταπεξέρχονται στην αποστολή τους και παρέχουν Ασφάλεια σε όλο τον Ελληνικό Λαό και παράλληλα να θυμίσω ότι το καθήκον μας να αγωνιζόμαστε, να παλεύουμε για ακόμα μεγαλύτερη συνολική αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, διότι μόνο έτσι η Ελλάδα θα είναι ικανή, μαζί με τους συμμάχους της, να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα Εθνικά μας Δίκαια.

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα!
Ζήτω η 25η Μαρτίου!
Ζήτω το Έθνος!
Ευχαριστώ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος