Ν. Μηταράκης: Η κυβέρνηση μέσα σε δύο χρόνια ανέκτησε τον έλεγχο της μεταναστευτικής κρίσης

«Η κυβέρνηση στα δύο χρόνια της θητείας της, πέτυχε να ανακτήσει τον έλεγχο της μεταναστατευτικής κρίσης», τόνισε στη Βουλή, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γιώργου Καμίνη, σχετικά τη νέα δομή που σχεδιάζεται στη Χίο.

Ο κ. Μηταράκης, ανέφερε ότι το τελευταίο 12μηνο οι μεταναστευτικές ροές μειώθηκαν κατά 96%, ο αριθμός των απελάσεων ήταν μεγαλύτερος από αυτόν των αφίξεων, ενώ από τις 121 δομές που υπήρχαν, σήμερα λειτουργούν 36.

«Έχουν αποσυμφορηθεί τα νησιά χωρίς να επιβαρυνθεί η Κεντρική Ελλάδα», παρατήρησε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι στη Χίο στόχος είναι να κλείσει το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, μόλις ανοίξει η κλειστή ελεγχόμενη δομή υποδοχής στο σημείο εισόδου.

«Για υπερδομές που φτιάχνει η κυβέρνηση στα νησιά και οι οποίες θα λειτουργούν ως ακορντεόν», έκανε λόγο ο Γιώργος Καμίνης και αναφερόμενος στην περίπτωση της Χίου, είπε ότι «το νησί γίνεται φυλακή για όλη την Ευρώπη».

Παράλληλα, χαρακτήρισε ανεκτική την στάση της κυβέρνησης απέναντι στο νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, λέγοντας ότι «όσο εξακολουθούν να ισχύουν τα Δουβλίνα, η Ελλάδα θα είναι μια χώρα δεύτερης ταχύτητας στην Ευρώπη και οι νησιώτες θα είναι άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας».

Ρεπορτάζ: Ανδρέας Μαραθιάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος