“Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα μείνει στο τέλος έξω από το ελληνικό πρόγραμμα”, εκτίμησε στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός.
Αναφερόμενος στις συζητήσεις για πλεονάσματα 3,5% μετά το 2018, δήλωσε ότι, “στη συμφωνία της 24ης Μαΐου του 2015 δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη και πως οι αποφάσεις για το μεσοπρόθεσμα πρόγραμμα θα ληφθούν το 2017 με γνώμονα και τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τη συμμετοχή ή όχι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου”.
“Το ελληνικό χρέος μετά το 2018 θα χρηματοδοτηθεί από την ελληνική οικονομία, η οποία με βάση τη ρύθμιση για το χρέος μέχρι το 2060, θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για επενδύσεις και άνοδο της ανάπτυξης”, ανέφερε ο κ. Μανιός και υπογράμμισε ότι, “οι δανειστές, μετά από το δημοψήφισμα στην Ιταλία και με εκλογές το 2017 σε Ολλανδία, Γαλλία και Γερμανία δεν μπορούν πλέον να οδηγήσουν, για λόγους πολιτικούς, σε αφανισμό τη χώρα”.
Ο κ. Μανιός απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ για τη δεύτερη αξιολόγηση εκτίμησε ότι θα ολοκληρωθεί χωρίς πρόσθετα μέτρα.
Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος