Ν. Κεραμέως: Προτεραιότητα μας το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων – “Κλειδί” τα self tests

Το άνοιγμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας δήλωσε η Νίκη Κεραμέως, επισημαίνοντας ωστόσο ότι όλα θα εξαρτηθούν από την εισήγηση των ειδικών με βάση τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα. Πρόσθεσε πως όταν ανοίξουν τα σχολεία αυτό θα γίνει με self test, και συγκεκριμένα κάθε Δευτέρα μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν το τεστ.

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας το πρωί στο MEGA, ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα πιθανόν να ανοίξου Γυμνάσια και Λύκεια. Προσπαθούμε – όπως είπε – να ανοίξουν άμεσα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς οι συγκεκριμένοι μαθητές έχουν χάσει περισσότερα μαθήματα σε σχέση με τους αντίστοιχους της πρωτοβάθμιας. Το άνοιγμα των σχολείων θα εξαρτηθεί από το self testing, με τεστ μια φορά την εβδομάδα στο σπίτι. «Αν το τεστ είναι θετικό θα προβλέπεται ένα επιβεβαιωτικό τεστ».

Η κα Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνουν μαθήματα την περίοδο του Πάσχα, ενώ σημείωσε πως υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους εντός του Ιουνίου. «Θέλουμε να επιμηκύνουμε όσο το δυνατόν τη δια ζώσης εκπαίδευσης» υπογράμμισε.

Σχετικά με τις πανελλήνιες εξετάσεις η Νίκη Κεραμέως απάντησε ότι αφενός θα διεξαχθούν κανονικά όπως έχουν προγραμματιστεί και αφετέρου δεν θα υπάρξει νέα μείωση της εξεταστέας ύλης.

Η κα Κεραμέως ρωτήθηκε και για το θέμα των προαγωγικών εξετάσεων σε γυμνάσια και λύκεια. «Δεν θα διστάσουμε να προσαρμόσουμε οποιαδήποτε πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας χρειαστεί. Θα εξετάσουμε όλα τα δεδομένα. Είναι ένα από τα σενάρια που υπάρχουν να μην γίνουν και πάλι οι προαγωγικές όπως και πέρυσι», είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος