Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ

«Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το Δικαστήριο η απεργία της ΑΔΕΔΥ, μέσω της οποίας συνδικαλιστικές οργανώσεις της εκπαίδευσης καλούσαν σε συνέχιση της απεργίας από κάθε αξιολόγηση» ανέφερε η υπουργός Παιδείας, σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η Νίκη Κεραμέως είχε καταθέσει αγωγή, που λόγω κατεπείγοντος εκδικάστηκε την Παρασκευή, ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η νέα απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

«Συνεχίζουμε για ένα καλύτερο σχολείο, αυτό που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας» τόνισε η κα. Κεραμέως.

Επιπλέον η απόφαση προβλέπει και χρηματική ποινή ύψους 3.000 ευρώ για κάθε παράβαση.

Η υπουργός ζήτησε να κηρυχθεί παράνομη η απεργία-αποχή κατά της αξιολόγησης καταγγέλλοντας ότι «πρόκειται για μεθόδευση», καθώς «γίνεται για τους ίδιους ακριβώς λόγους και με τα ίδια ακριβώς αιτήματα που προέβαλαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις εκπαιδευτικών στη δική τους απεργία-αποχή που κρίθηκε παράνομη μόλις πριν 6 ημέρες», ενώ «τίθεται και το ζήτημα της εφαρμογής ή μη νόμου ψηφισμένου από τη Βουλή των Ελλήνων, δεδομένου ότι η ΑΔΕΔΥ απεργεί ακριβώς για αυτό, δηλ. για την κατάργηση των ψηφισμένων νομοθετικών διατάξεων για την αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου».

Aνακοίνωση του ΚΚΕ

«Όσες φορές και να κριθεί η απεργία-αποχή των εκπαιδευτικών ως παράνομη και καταχρηστική, το δίκιο είναι με το μέρος αυτών που αγωνίζονται για να μπορούν τα παιδιά του λαού να μορφώνονται ολόπλευρα, χωρίς κοινωνικές διακρίσεις, σε ένα σχολείο πραγματικά δημόσιο και δωρεάν» αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο τύπου του ΚΚΕ για την απόφαση του δικαστηρίου σε σχέση με τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

«Το δίκιο είναι με το μέρος αυτών που εναντιώνονται στη μόρφωση που πωλείται σαν εμπόρευμα. Τη δύναμη αυτού του δίκιου φοβάται η κυβέρνηση και το υπουργείο «Παιδείας» και κατρακυλά στον αυταρχισμό και στην επίδειξη πυγμής.

Ο εκπαιδευτικός κόσμος θα απαντήσει στην κυβέρνηση. Τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη όλος ο λαός στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών, την απεργία τους και τα συλλαλητήριά τους», αναφέρει το ΚΚΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος