Ν. Κεραμέως: Οι διατάξεις καλύπτουν πλήρως τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τους κανόνες

Ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης των μηνύσεων σε εκπαιδευτικούς από γονείς που αρνούνται τα μέτρα ενάντια στη διασπορά του κορονοϊού, έστειλε η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υπογραμμίζοντας πως υπάρχει διάταξη που καλύπτει πλήρως τους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν τους κανόνες.

Η υπουργός σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 ανέφερε ότι σε περίπτωση κρούσματος σε σχολείο, τα παιδιά που βρίσκονταν κοντά σε παιδί φορέα του ιού, μπορούν να κάνουν 7 τεστ την εβδομάδα, όλα πληρωμένα από το Κράτος και θα διατίθενται από το σχολείο. Συγκεκριμένα όπως είπε η κα Κεραμέως τα παιδιά θα έχουν προμηθευτεί τα δύο δωρεάν self test από τα φαρμακεία και πως το υπουργείο Παιδείας έχει στείλει πάνω από 7.000.000 rapid και self test στα σχολεία και στους διευθυντές. Τα κοντινά κρούσματα των κρουσμάτων θα παίρνουν και θα ζητάνε από τους διευθυντές αυτά τα +3 τεστ την εβδομάδα, εντελώς δωρεάν.

Σχετικά με τις κριτικές που δέχεται η υπουργός Παιδείας για το ότι τα τεστ είναι πολλά, δήλωσε πως το γνωρίζει, αλλά το κράτος τα παρέχει δωρεάν και πως είναι απαραίτητο για την προστασία όλων.

Ακόμα διευκρίνισε πως δεν υπάρχει τηλεκπαίδευση για τα παιδιά που λείπουν από το τμήμα λόγω νόσησης. Όσον αφορά τους γονείς του παιδιού που βρίσκεται σε καραντίνα, η υπουργός είπε ότι προβλέπεται να λαμβάνουν άδεια ειδικού σκοπού.

Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς των εφήβων εξέφρασε την ικανοποίησή της, ενώ προσέθεσε ότι πάνω από το 75% των φοιτητών είναι εμβολιασμένοι με τουλάχιστον μία δόση, στο προσωπικό των Πανεπιστημίων το ποσοστό ξεπερνά το 87% και στους καθηγητές ανέρχεται σε 91%. Επιπροσθέτως, σημείωσε πως θα γίνουν προσλήψεις ειδικού προσωπικού στα ΑΕΙ για τους ελέγχους των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος