Ν. Ηλιόπουλος: Τρομάζει την κοινωνία το ενδεχόμενο να μείνει η κυβέρνηση μία μέρα παραπάνω

Η προοπτική να μείνει μία μέρα παραπάνω ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αυτή η κυβέρνηση στην εξουσία τρομάζει την κοινωνία, υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο 105.5». Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα πράγματα στη χώρα μπορούν και πρέπει άμεσα να πάνε διαφορετικά.

Ο κ. Ηλιόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι “σαν σμήνος απο ακρίδες λεηλατεί το δημόσιο πλούτο” και σχολίασε ότι «ένα χρόνο μετά την καταστροφή, οι πυρόπληκτοι της Εύβοιας ακόμα περιμένουν και ο κ. Μητσοτάκης, χωρίς ντροπή, πηγαίνει και παίρνει επιδότηση 8.500 χιλιάρικα σαν αγρότης». Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι η 5η χειρότερη χώρα στην ευρωζώνη σε επίπεδο συλλογικών συμβάσεων και η μοναδική χώρα που ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος από αυτόν του 2010 και πως «ενώ σήμερα, η ΕΕ ζητά από τα κράτη-μέλη να πάρουν μέτρα ώστε οι συλλογικές συμβάσεις να καλύπτουν το 80% των εργαζομένων, στην Ελλάδα έχουμε μία κυβέρνηση που πιστεύει σε μια βαλκανικού τύπου αγορά εργασίας».

Ακόμη αναφερόμενος στον τουρισμό έκανε λόγο για καθεστώς εργασίας τύπου “Μανωλάδας” που ανέχεται η κυβέρνηση, παραθέτοντας ότι «δεν είναι μόνο οι 50.000 κενές θέσεις εργασίας φέτος στον τουρισμό, είναι και ότι 5.000 εργαζόμενοι παραιτήθηκαν τον πρώτο μήνα που άνοιξε η σεζόν».

ο κ Ηλιόπουλος δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον κίνδυνο αποχής στις εκλογές λέγοντας ότι είναι “γεγονός πως ο κόσμος βουλιάζει στην απόγνωση και θεωρεί ότι δεν υπάρχει εναλλακτική» και πως όμως «δεν πρέπει να χαθεί ούτε μία ψήφος» και «χρειάζεται ο λαϊκός κόσμος.

Στο σημείο αυτό παρέθεσε τα μέτρα που προτείνει ως εναλλακτική λύση ο ΣΥΡΙΖΑ  όπως αυτά για την ακρίβεια τονίζοντας ότι δεν γίνεται ο ενεργειακός πληθωρισμός στην Ελλάδα να ξεπερνά το 60%, όταν στην ευρωζώνη είναι στο 39% και απέδωσε την ευθύνη για το φαινόμενο στον πρωθυπουργό.

Για τις γαλλικές εκλογές διατύπωσε τον προβληματισμό του για την άνοδο της ακροδεξιάς και για το γεγονός ότι φιλελεύθεροι, συντηρητικοί πολίτες, όπου υπήρχε επιλογή ανάμεσα στον υποψήφιο της Λεπέν και στον υποψήφιο της αριστεράς, στη μεγάλη τους πλειοψηφία επέλεξαν την αποχή».

Σχολίασε δε ότι «το γεγονός αυτό “σπάει” το δημοκρατικό μέτωπο αλλά αναδεικνύει ταυτόχρονα πόσο επικίνδυνη είναι η γραμμή περί δύο άκρων», τόνισε. Ωστόσο, υπογράμμισε, «το αποτέλεσμα που πέτυχε η Αριστερά είναι πολύ σημαντικό, ανοίγει μια μεγάλη εποχή αγώνων».

Τέλος με αφορμή το Athens Pride, το οποίο χαρακτήρισε  μια «πολύ όμορφη και μαζική γιορτή» σχολίασε ότι πλέον είναι αδιανόητο  να ζούμε σε δημοκρατίες  που διαχωρίζουν και κατηγοριοποιούν τα δικαιώματα των ανθρώπων στη βάση του σεξουαλικού προσανατολισμού.

Επανάλαβε μάλιστα το ερώτημα αν η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής  θα στηρίξουν την πρόταση νόμου  που κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ, για την κατοχύρωση του γάμου και της τεκνοθεσίας, ανεξαρτήτως φύλου, κάτι που «στην πραγματικότητα αφορά την άρση διακρίσεων στο οικογενειακό δίκαιο, διακρίσεις που σχετίζονταν με τον σεξουαλικό προσανατολισμό» όπως υπογράμμισε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος