Ν. Ηλιόπουλος στο Πρώτο: Θα είναι θεσμική παρακμή η εικόνα μιας κυβέρνησης που στην θητεία της άλλαξε 2 φορές ο εκλογικός νόμος (audio)

«Το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν διαρροές από το Μαξίμου που μίλαγαν για σκέψεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου. Αναφέρομαι στο νόμο που έφερε και ψήφισε η ΝΔ. Το γεγονός ότι υπήρχαν σενάρια αλλαγής αυτού του νόμου ώστε να πέσει το όριο αυτοδυναμίας, να μην είναι στο περίπου 38% που είναι αυτή την στιγμή, από μόνο του αναδεικνύει αρκετά για την ρευστότητα που υπάρχει σήμερα και για το πόσο μακριά είναι από μια άνετη εκλογική νίκη η ΝΔ» επισήμανε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ούτε στην δεύτερη κάλπη υπάρχει αυτοδυναμία αυτή την στιγμή» υποστήριξε ο κ. Ηλιόπουλος και υπογράμμισε «ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αναλαμβάνει το ρίσκο της σταθερότητας και γι’ αυτό θα κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας, στην πραγματικότητα όμως ο κ. Μητσοτάκης είναι ο βασικός παράγοντας αστάθειας στην χώρα».

Ο κ. Μητσοτάκης σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο «επιλέγει επίσης να επιτίθεται διαρκώς στην απλή αναλογική και σε μια κουλτούρα κυβερνήσεων συνεργασίας που υπάρχει για σε όλη την Ευρώπη, δείχνει με αυτόν τον τρόπο και μια αλαζονεία που τον διακρίνει σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής του πρακτικής, μια αλαζονεία ότι είτε θα είναι αυτός αυτοδύναμος ή θα υπάρχει χάος».

Η χώρα μπορεί να έχει προοδευτική κυβέρνηση ήδη με την πρώτη κάλπη με την απλή αναλογική, υπογράμμισε ο κ. Ηλιόπουλος. «Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης για ακόμα μια φορά δεν απέκλεισε το σενάριο αλλαγής εκλογικού νόμου. Το λέω γιατί το προηγούμενο διάστημα είχαν υπάρξει σενάρια για αλλαγή εκλογικού νόμου έτσι ώστε να μην χρειαστεί να πάμε σε τρίτη κάλπη, καθώς με τα σημερινά στοιχεία δεν βγαίνει αυτοδύναμη κυβέρνηση ούτε στην δεύτερη κάλπη. Νομίζω ότι θα είναι πραγματικά μια εικόνα θεσμικής παρακμής να έχουμε μια κυβέρνηση που στην θητεία της άλλαξε δύο φορές ο εκλογικός νόμος.

Κάθε μέρα με κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια χαμένη ημέρα για την χώρα» ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος