Ν. Ηλιόπουλος: Με τις εκλογές της Κυριακής ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έγινε μαζικότερο κόμμα ως προς τη βάση (video)

Η χθεσινή εσωκομματική εκλογή ήταν μία διαδικασία τομής για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νάσος Ηλιόπουλος, σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές  για την ανάδειξη προέδρου, και της Κεντρική Επιτροπής απο τα μέλη του κόμματος.

Χθες, Κυριακή 15/5,  ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατάφερε να γίνει ένα πραγματικά μαζικό λαϊκό κόμμα με όρους απεύθυνσης στη βάση. Μέχρι σήμερα αυτό δεν υπήρχε από την πλευρά των μελών, αλλά και σε κανένα άλλο κόμμα, παρατήρησε ο κ. Ηλιόπουλος.

Επιλέξαμε να κάνουμε μία εσωκομματική διαδικασία η οποία έχει την οπτική κυρίαρχα προς την κοινωνία, με την έννοια ότι κατανοούμε ότι για τη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου αυτή τη στιγμή κυριολεκτικά «δεν βγαίνει ο μήνας» και άρα επιλέξαμε αυτή τη διαδικασία να την ανοίξουμε όσο περισσότερο μπορούμε στην κοινωνία και να δώσουμε ένα κεντρικό πολιτικό χαρακτηριστικό και νομίζω ότι από τη συμμετοχή αυτό φάνηκε ότι κρίθηκε θετικά εκτίμησε ο κ. Ηλιόπουλος.
Εξ αρχής καλέσαμε κάθε πολίτη ο οποίος θέλει να δυναμώσει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής να έρθει και να στηρίξει αυτή τη διαδικασία και να λάβει μέρος και νομίζω ότι το αποτέλεσμα μας δικαίωσε .

Με βάση τα τελευταία στοιχεία είναι και κάτι παραπάνω από 150.000 αυτοί οι οποίοι ψήφισαν εχθές συνολικά. Υπολογίζεται ότι πάνω από 110.000 είναι τα νέα μέλη και στη διαδικασία που κάναμε κάναμε κάποιες αλλαγές και τομές.

Πρώτα από όλα για πρώτη φορά τα μέλη ψήφισαν την κεντρική επιτροπή αυτό δεν έχει ξαναγίνει. Ψήφισαν αποκλειστικά τα μέλη με την έννοια ότι είναι κρίσιμο να υπάρχει ένα κίνητρο για να είναι κάποιος μέλος. Επιλογή μας είναι να φτιάξουμε ένα κόμμα που θα έχει ενεργά μέλη. Υπάρχει μία τελείως διαφορετική λογική για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη λειτουργεία ενός κόμματος. φαίνεται και από το γεγονός ότι ψήφισαν τα μέλη για την Κ.Ε όπως και από άλλες τομές όπως η ισόποση συμμετοχή των δύο φύλων στην Κεντρική Επιτροπή Αλλά και από το γεγονός ότι θέλουμε ανθρώπους που θα είναι ενεργά μέλη και για την επόμενη μέρα.
Αναφερόμενος στην ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με τις εκλογικές διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι το κόμμα αυτό όταν πήγε να εκλέξει αρχηγό έπεσε το σύστημα και χρειάστηκε να κάνει αναβολές και καλό θα ήταν να είναι πιο μετρημένο όταν κάνει κριτική στις διαδικασίες άλλου κόμματος.

Παρατήρησε επίσης ότι η Ν.Δ θα χρειαστεί πολλά περισσότερα μέλη αν θελήσει κάποτε να ξεπληρώσει τα 340 εκατομμύρια που χρωστάει. Παρέπεμψε επίσης σε άρθρο του 18 στην εφημερίδα Καθημερινή της τότε της εφημερίδας κας Πελωνη,  για τις εσωκομματικές διαδικασίες της Ν.Δ, ότι κερδήθηκε το στοίχημα της συμμετοχής οπότε είχαν ψηφίσει 155.000 μέλη.

Εφόσον αυτό συνέβη τότε, σχολίασε ο κ. Ηλιόπουλος, σήμερα με κάτι παραπάνω από 150.000 μέλη, επομένως και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει το στοίχημα της συμμετοχής.

Κάνοντας μάλιστα μια αναδρομή στο 2014 για τη συμμετοχή στο ΣΥΡΙΖΑ που έφτανε τότε τα τριάντα χιλιάδες μέλη, σχολίασε ότι νίκησε σε τρείς εκλογικές μάχες και προέβη στην εκτίμηση ότι είναι σίγουρο πως με  το σημερινό αποτέλεσμα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι το επόμενο κυβερνόν κόμμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος