Ν. Ηλιόπουλος: Μαζικό το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Η κοινωνία ζητά πολιτική αλλαγή γιατί ο μήνας δεν βγαίνει

Οι πολίτες θα στείλουν το λογαριασμό στου Μαξίμου, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Από τις 6» για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ από το οποίο όπως, τόνισε, «βγήκε ξεκάθαρη γραμμή για 5+1 κυβερνητικές προτάσεις για την επόμενη ημέρα και πρώτα από όλα για την ακρίβεια».

Προν προχωρήσει αναλυτικά σε θέματα όπως η αισχροκέρδεια και ο κατώτατος μισθός, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «συμπεριφέρεται σαν τον Πούτιν» χαρακτηρίζοντας φανερό ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε το δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη.

«Περιμένουμε να απαντηθεί για ποιο λόγο έγινε και αν υπάρχουν άλλοι δημοσιογράφοι», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος μιλώντας για δύο επιστολές του ΣΥΡΙΖΑ στις οποίες δεν έχει απαντήσει η κυβέρνηση.

«Η εικόνα ενθουσιασμού από το συνέδριο είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα για εμάς. Είμαστε σε παρατετταμένη προεκλογική περίοδο και κανείς δεν μπορεί να ποντάρει πότε θα γίνουν. Ωστόσο φαίνετα ξεκάθαρα από την κοινωνία ότι έχει έρθει η ώρα της πολιτικής αλλαγής γιατί ο μήνας δεν βγαίνει», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

«Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ευρωζώνη με χαμηλότερο κατώτατο μισθό από το 2010 και  μόνο για τον Ιανουάριο οι εργαζόμενοι έχασαν το 14% της αγοραστικής δύναμης», ενώ σύμφωνα με τον κύριο Ηλιόπουλο όταν το 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε κατά 27% τον κατώτατο μισθό για την ομάδα κάτω των 25 και 11% για όλους, βελτιώθηκαν τα δημόσια έσοδα και η κατανάλωση.

Το κύμα ακρίβειας ξεκίνησε πολύ νωρίτερα από τον πόλεμο. Από τον Αύγουστο η Ελλάδα ήταν αρνητική πρωταθλήτρια, είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος παραπέμποντας στην Κομισιόν «που προτείνει φορολόγηση ουρανοκατέβατων κερδών».

«Δεν γίνεται ο κ. Μητσοτάκης να λέει καθίστε να δούμε, αυτό είναι στήριξη της αισχροκέρδειας, όταν τους τελευταίους 7-8 μήνες στην ελληνική αγορά υπάρχουν υπερκέρδη που προσεγγίζουν το 1,5 δισ».

«Εαν μπει πλαφόν δεν χρειάζεται επιδότηση δηλαδή χρήματα για να επιδοτείται η αισχροκέρδεια, πρόσθεσε.

Για το συνέδριο

Δεν υπήξαν αποχωρήσεις και ερωτηθείς για κάποιες εικόνες έντασης, που μεταδόθηκαν ο Νάσος Ηλιόπουλος σχολίασε: «Υπήρξαν 3-4 διαφωνίες για ζητήματα καταστατικού.
Εγώ θα ανησυχούσα αν δεν είχε περάσει ομόφωνα η πρόταση για ισόποση συμμετοχή των φύλων. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ζωντανό κόμμα και όποιος ήθελε να θέσει θέμα ηγεσίας θα το είχε θέσει», πρόσθεσε.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επεσήμανε επίσης:

«’Εχουμε μπροτσά μας εκλογές με απλή αναλογική κι από αυτές πρέπει να προκύψει κυβέρνηση.

Ακούγονται σενάρια για κυβερνήσεις τεχνοκρατών ή εθνικής ενότητας. Σενάρια που λέμε ξεκάθαρα όχι ενώ το κάλεσμα είναι ανοιχτό για κυβέρνηση με μέτρα κατά της ακρίβειας, που θα ρυθμίσει το πανδημικό χρέος και θα αλλάξει τον πτωχευτικό κώδικα που βάζει ανθρώπους να χρεοκοπούν σαν να ήταν Α.Ε είπε τέλοςο Νάσος Ηλιόπουλος.

Πηγή: Εκπομπή «Από τις 6»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος