Ν. Ηλιόπουλος: Η “βεντέτα” της κυβέρνησης με τη νέα γενιά στα πανεπιστήμια μπορεί να έχει τραγικά αποτελέσματα

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο  εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, για την πολιτική βίας και σκληρής καταστολής που ακολουθεί, όπως είπε, στα πανεπιστήμια.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM» και αναφερθείς στις χθεσινές εικόνες στο ΑΠΘ, που οδήγησαν στο σοβαρότατο τραυματισμό ενός φοιτητή και στη νοσηλεία του στο νοσοκομείο ο κ. Ηλιόπουλος  προειδοποίησε  ότι, «με αυτά που γίνονται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, με μία κυβέρνηση που λειτουργεί με όρους βεντέτας απέναντι στη νέα γενιά, κινδυνεύουμε κάθε μέρα να έχουμε νεκρό».

«Μαζευτείτε», είπε, απευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο και στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σημείωσε ακόμα ότι «η αστυνομία λέει αστείες αιτιολογίες, είδαμε χθες μια ανακοίνωση που θύμισε τα όσα έλεγε η αστυνομία στην περίφημη υπόθεση της ζαρντινιέρας».

Σχολίασε τις χθεσινές εικόνες στο ΑΠΘ, ως δομικό χαρακτηριστικό της κυβερνητικής πολιτικής, κατηγορώντας το κυβερνόν κόμμα  ότι έχει επιλέξει από την πρώτη στιγμή, να εμφανίσει την “ασφάλεια” ως ένα πεδίο απλής, γυμνής καταστολής.

Επιχειρηματολόγησε επ’  αυτού λέγοντας ότι η ΝΔ συνδυάζει μια ακραία νεοφιλελεύθερη ταυτότητα με τον παραδοσιακό δεξιό κρατικό αυταρχισμό:

«Η επιλογή της καταστολής αποτελεί και μια προσπάθεια της κυβέρνησης να συγκροτήσει ένα αντιδραστικό μπλοκ μέσα στην κοινωνία, πάνω στη λογική που προβάλλουν ότι “θα βάλουν σε τάξη ένα καθεστώς ανομίας”».

Αναφερθείς στην απόφαση της κυβέρνησης για τη συγκρότηση πανεπιστημιακής αστυνομίας, έκανε λόγο για «ένα τεράστιο φιάσκο». «Πρώτα από όλα, μιλάμε για ένα τεράστιο ρουσφέτι ανθρώπων που έχουν προσληφθεί χωρίς κανένα αξιοκρατικό κριτήριο. Και αυτό, σε ένα σχέδιο που επί της αρχής είναι αντιδραστικό και αυταρχικό. Η μόνη χώρα στην ευρύτερη γειτονιά μας που έχει μόνιμη παρουσία της αστυνομίας στον πανεπιστημιακό χώρο είναι η Τουρκία του Ερντογάν, αυτό δεν είναι ευρωπαϊκό παράδειγμα», επισήμανε.

Παραπέμποντας στις εικόνες χιλιάδες κόσμου που διαδήλωσαν χθες στη Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας στον κυβερνητικό αυταρχισμό, τόνισε: «δεν μπορούν τα πράγματα να αλλάξουν αν δεν υπάρξει αντίσταση και από την κοινωνία» σημείωσε ο εκπρόσωπος  Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος