Ν. Ηλιόπουλος: Η στάση Μενδώνη και η παραίτηση Λιγνάδη «για προσωπικούς λόγους» δείχνουν συγκάλυψη (audio)

“Όταν βγήκε η επώνυμη καταγγελία του Ν.Σ., στις 06/02, όταν το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών επανέρχεται διαρκώς σε αυτή  την καταγγελία αυτή και λέει ότι υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες, το να μιλάει η κα Μενδώνη γενικά και αόριστα για φήμες και τοξικό κλίμα, το να απαντά ο πρωθυπουργός δια του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι παραιτήθηκε ο κος Λιγνάδης για προσωπικούς λόγους, αυτό σημαίνει ότι έχουμε συγκάλυψη» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα (96,1/105,8 FM) στη Μαρία Γεωργίου και το Γιώργο Πίκουλα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος

Σε ερώτηση ότι στις 6/2 παραιτήθηκε ο Δημ. Λιγνάδης επικαλούμενος ότι το κάνει για να υπερασπιστεί νομικά τον εαυτό του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «αυτό το έλεγε ο κ. Λιγνάδης, το ζήτημα είναι τι έλεγε το Υπουργείο και τι είπε η κυβέρνηση και θέλω να είμαι καθαρός εδώ. Χρωστάμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους ανθρώπους που βρήκαν το κουράγιο να καταγγείλουν, να μοιραστούν αυτό το βάρος για να μη το κουβαλάνε μόνοι τους, να μοιραστούν αυτό τον εφιάλτη μαζί μας. Άρα το θεσμικό ζήτημα εδώ είναι εάν κάνουμε όλοι ότι μπορούμε για στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους και να φτιάξουμε το θεσμικό πλαίσιο να βγουν αυτοί οι άνθρωποι να μιλήσουν. Για 20 ημέρες η κα. Μενδώνη και ο κος Μητσοτάκης προσπαθούσαν να καλύψουν τις συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες. Πότε άλλαξαν στάση όταν έμαθαν ότι υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες» είπε ο κ. Ηλιόπουλος.

« Αντί αυτών είδαμε την αστεία συνέντευξη τύπου της κας Μενδώνη όπου τι είπε μιλήσαμε με τον κ. Λιγνάδη και μας έπεισε. Ερώτημα πρώτο ποιοι μίλησαν με τον κ. Λιγνάδη; Σε ποιον αναφερόταν η κ. Μενδώνη όταν είπε πως «ο κ. Λιγνάδης μας έπεισε»; Μίλησε και ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Λιγνάδη;

– Δεύτερο ερώτημα, από πότε είναι στις αρμοδιότητες της κ. Μενδώνη να πειστεί για καταγγελίες για βιασμό ανηλίκου από τον οποίοδήποτε. Το μόνο που έπρεπε να κάνει η κ. Μενδώνη είναι να μπουν μπροστά και να ζητήσουν οι ίδιοι διερεύνηση.

Σε ερώτημα εάν αυτό που ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ από την κα Μενδώνη υποκαθιστά τη δικαιοσύνη ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «αυτό το ερώτημα πρέπει να το απευθύνεται στην Υπουργό Πολιτισμού η οποία απεφάνθη ότι ο κ. Λιγνάδης είναι επικίνδυνος»

Σε ερώτημα τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ όταν αναφέρεται στις υποθέσεις του Γ. Κιμούλη και του Π. Χαικάλη ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι “εάν είχαμε βγει και μιλούσαμε για φήμες, τοξικό κλίμα κλπ πολύ καλά θα έκανε να μας εγκαλέσει. Ελπίζω είπε τουλάχιστον αυτή τη φορά, να μη ξαναδούμε βουλευτές της ΝΔ στο δικαστήριο να υπερασπίζονται τον κατηγορούμενο, όπως συνέβη με τον πρώην γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, κ. Νίκο Γεωργιάδη».

Σε ερώτημα για την χθεσινή ανάρτηση γνωστού site και της μονταρισμένης φωτογραφίας του Αλέξη Τσίπρα με τον Δημ. Λιγνάδη αλλά και το χθεσινό tweet του Κώστα Βαξεβάνη ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «η άποψη μου είναι ότι είμαστε απέναντι σε αυτό που έκανε η κυβέρνηση. Ούτε χρεώνουμε φιλικές σχέσεις, το λέω γιατί αυτή τη στιγμή η ΝΔ κάνει τα πάντα για να πάει τη συζήτηση αλλού, να πει ότι τους κατηγορούμε για φιλικές σχέσεις. Δεν κατηγορούμε κανένα για φιλικές σχέσεις, εμείς κατηγορούμε την κυβέρνηση για το τι έκανε από τις 6/2. Από εκεί και πέρα εάν έχει ξεφύγει η δημόσια συζήτηση δεν θα το σχολιάσω ούτε το τι  γίνεται στα τρολ του διαδικτύου ούτε το τι επιλέγει ο κάθε δημοσιογράφος να αναδείξει, αυτό θα το κρίνουν οι πολίτες»

Σε ερώτημα εάν καταδικάζει το τουιτ του Κώστα Βαξεβάνη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «το κόμμα κρίνεται για αυτά τα οποία κάνει και για αυτά τα οποία λέει και στον τρόπο με τον οποίο επιλέγει να κάνει αντιπολίτευση και η αντιπολίτευσή μας είναι πολύ συγκεκριμένη. Κατανοώ απόλυτα το άγχος της ΝΔ να πάει τη συζήτηση αλλού, καταλαβαίνετε ότι ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δε θα σχολιάσουμε τον άλφα ή βήτα δημοσιογράφο».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα (96,1/105,8 FM)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος