Ν. Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση έχει τρελάνει κόσμο – Απάντηση από το υπ. Υγείας

Σε ανακοίνωση-απάντηση στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσο Ηλιόπουλο, το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας τονίζει πως η απόφαση για το λιανεμπόριο πάρθηκε μετά από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η απόφαση της κυβέρνησης για το λιανεμπόριο, με όρους και υγειονομικά πρωτόκολλα, τόσο για την Αττική όσο και για την υπόλοιπη χώρα, ελήφθη έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Το μόνο “αλλοπρόσαλλο” είναι η συνέχιση της αντιπολιτευτικής τακτικής του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και 15 μήνες, που από τη μία καταστροφολογεί και από την άλλη πρωτοστατεί στη μη τήρηση των μέτρων».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το εάν θα δοθούν πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων στη δημοσιότητα είπε:  «Υποθέτω ότι η δημοσιοποίησή τους δεν θα βοηθούσε στην πρόθεση των ειδικών να μιλούν ανεξάρτητα εντός της επιτροπής και να μην πολιτικοποιούνται οι απόψεις τους. Προκύπτει ένας συγκερασμός των απόψεων και η εισήγηση προς την κυβέρνηση, η οποία εντέλει αποφασίζει» προσέθεσε.

Επίσης ξεκαθάρισε ότι η επιτροπή εισηγήθηκε το άνοιγμα του λιανεμπορίου από σήμερα “με τους όρους, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και την ασφάλεια που όλοι ξέρουμε”.

Νάσος Ηλιόπουλος: Ζήτημα «θεσμικό» και «ζήτημα δημοκρατίας»

Το αίτημα να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής των ειδικών, κάνοντας λόγο για ένα ζήτημα «θεσμικό» και «ζήτημα δημοκρατίας», επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας στο σχόλιο της Αριστοτελίας Πελώνη για τη δήλωση Τσίπρα σχετικά την αναστολή της λειτουργίας του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

«Η κα Πελώνη έχει αναλάβει ένα δύσκολο έργο: την ώρα που οι μισοί υπουργοί διαφωνούν με τους άλλους μισούς και την ώρα που άλλα λέει ο πρωθυπουργός το πρωί και άλλα το βράδυ, ως εκπρόσωπος πρέπει να πείσει ότι η κυβέρνηση ακούει την επιτροπή λοιμωξιολόγων», αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αν πράγματι, λοιπόν, ακούνε τους λοιμωξιολόγους και δεν τους αντιμετωπίζουν σαν βαστάζους των προειλημμένων πολιτικών τους αποφάσεων, ας δώσουν τα πρακτικά της επιτροπής στη δημοσιότητα».

«Είναι το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν», τονίζει ο κ. Ηλιόπουλος και καταλήγει λέγοντας ότι «η κυβέρνηση έχει τρελάνει την κοινωνία με την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της και κανείς πλέον δεν καταλαβαίνει τι γίνεται».

ΕΡΤ1-Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος