Ν. Ηλιόπουλος στο Star Forum: «Κυβέρνηση αλήθειας ή κυβέρνηση συγκάλυψης, το δίλημμα της επόμενης μέρας»

Για «κυβέρνηση αλήθειας ή κυβέρνηση συγκάλυψης» ως κεντρικό δίλημμα των εκλογών στις 21 Μαΐου, έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας και υπεύθυνος στρατηγικής επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο συνέδριο «STAR FORUM» του «Star Κεντρικής Ελλάδας».

«Συγκάλυψη ή αλήθεια στο δυστύχημα των Τεμπών; Όταν η κυβέρνηση ξεκινά με το “για όλα φταίει ο σταθμάρχης”, ύστερα λέει ότι φταίνε οι συντεχνίες, αυτό είναι συγκάλυψη. Όταν συγκροτεί μια επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να διερευνήσει το δυστύχημα, λες και η Δικαιοσύνη δεν ορίζει εμπειρογνώμονες, επιτροπή στην οποία συμμετέχει αρχικά ο άνθρωπος που ήταν στη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ το ‘10-‘15 και αντικαθίσταται από έναν άνθρωπο που το ΄21 έπαιρνε έργα από τον ΟΣΕ, όταν τελικά η κυβέρνηση νομοθετεί το ακαταδίωκτο για τα μέλη αυτής της επιτροπής, είναι μια ξεκάθαρη τακτική συγκάλυψης», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Συγκάλυψη ή αλήθεια στο ζήτημα των υποκλοπών; Πριν λίγες μέρες μάθαμε για τη διπλή παρακολούθηση, από ΕΥΠ και Predator, της Άρτεμις Σίφορντ, Αμερικανίδας υπηκόου που βρισκόταν στην Ελλάδα, στέλεχος της εταιρείας που διαχειρίζεται το Facebook», σημείωσε.

«Θα ήταν αδιανόητο σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα, η κυβέρνηση, μέσα από την ΕΥΠ, να παρακολουθεί δημοσιογράφους, να παρακολουθεί την ηγεσία του στρατού για δύο χρόνια και την ίδια στιγμή να διεκδικεί το προνόμιο να μην απαντήσει. Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να θεωρεί ότι η χώρα είναι χωράφι του και του ανήκει κληρονομικά. Αλλά Δημοκρατία χωρίς λογοδοσία δεν υπάρχει. Ο κ. Μητσοτάκης θα λογοδοτήσει την επόμενη μέρα για τις παρακολουθήσεις», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Το δίλημμα συγκάλυψη ή αλήθεια ισχύει βέβαια και για το ζήτημα της διαχείρισης των δημόσιων οικονομικών και των δημόσιων πόρων», πρόσθεσε. «Ο τρόπος που η κυβέρνηση χειρίστηκε διάφορες τέτοιες υποθέσεις όπως τη σειρά απευθείας αναθέσεων σε πολιτικά πρόσωπα της ΝΔ, περισσότερο προς τη συγκάλυψη δείχνει παρά στην αλήθεια», δήλωσε.

«Αν θέλουμε να μην υπάρχουν σκιές στο πολιτικό σύστημα, αυτό είναι ζήτημα πολιτικής βούλησης. Στην περίπτωση του κ. Πάτση και του κ. Χειμάρα, δεν ήταν κάτι κρυφό αυτό που έκαναν. Μιλάμε για βουλευτές της ΝΔ που έπαιρναν απευθείας αναθέσεις σε ένα βάθος χρόνου», ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σε ερώτηση για τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές για τη διαφάνεια στο πολιτικό σύστημα, είπε: «μία τέτοια αλλαγή που προτείναμε πρόσφατα είναι οι δανειακές ρυθμίσεις των πολιτικών προσώπων να εντάσσονται στη δήλωση πόθεν έσχες που κάνουν».

«Η χώρα, μετά τις εκλογές με απλή αναλογική, μπορεί να έχει μια κυβέρνηση που θα βάλει στοπ στην αισχροκέρδεια. Πλέον δεν μιλάμε απλά για ακρίβεια αλλά για αισχροκέρδεια, για μια κυβέρνηση που, σε συνθήκες ακραίου πληθωρισμού, έκλεισε τον τελευταίο προϋπολογισμό με 4 δισ. παραπάνω φορολογικά έσοδα από ΦΠΑ. Αυτό είναι λεηλασία των πολιτών», σχολίασε.

«Μετά τις εκλογές μπορούμε να έχουμε μια κυβέρνηση που θα προστατεύσει την πρώτη κατοικία. Δεν γίνεται σήμερα να βλέπουμε ειδήσεις για πολίτες που χάνουν το σπίτι τους για 20.000 και 30.000 ευρώ. Και αυτό με έναν πτωχευτικό νόμο που ψηφίστηκε από ένα υπουργικό συμβούλιο, του οποίου τα μέλη χρωστούν 12 εκ. ευρώ στις τράπεζες, ενός κόμματος που χρωστά 400 εκ. στις τράπεζες, χρήματα που έχουν γραφτεί στην άμμο», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δίλημμα της επόμενης μέρας είναι αν θα έχουμε μια χώρα με ίδιους κανόνες για όλους. Όχι διαφορετικούς κανόνες για τους πολίτες και διαφορετικούς για τους φίλους του κ. Μητσοτάκη. Αν θα έχουμε μια αγορά εργασίας με συλλογικές συμβάσεις και μια επιθεώρηση εργασίας που θα λειτουργεί και θα αποτρέπει τα εργατικά δυστυχήματα. Βλέπουμε σήμερα χιλιάδες θέσεις κενές στον τουρισμό, μία γενιά να αρνείται να πάει να δουλέψει στις Μανωλάδες του τουρισμού που τροφοδοτούν οι πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης. Βλέπουμε αρχαιολόγους να ξυλοκοπούνται στη Μύκονο και το υπουργείο Πολιτισμού να τους λέει περίπου να φύγουν από εκεί», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η χώρα, την επόμενη μέρα, μπορεί να έχει μια κυβέρνηση που θα ρυθμίσει το ιδιωτικό χρέος με δίκαιο τρόπο, μια κυβέρνηση που θα αυξήσει το εισόδημα των πολιτών», σημείωσε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος