Ν. Γιαννακοπούλου: Δεν είμαστε συμπλήρωμα κανενός, ζητάμε την ενίσχυση μας από τον λαό (audio)

Το ΠΑΣΟΚ παραμένει το μόνο κόμμα που έχει εφαρμόσει πραγματική κοινωνική πολιτική και στόχος είναι εφαρμόσουμε πραγματικό προοδευτικό σχέδιο διακυβέρνησης της χώρας για τους πολλούς σημειώνει η κα. Νάντια Γιαννακοπούλου, Αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Μιλώντας στην εκπομπή “Αναμενόμενα και Μη” στο Πρώτο Πρόγραμμα με την Κωνσταντίνα Δημητρούλη και τον Γιώργο Πίκουλα, η κα. Γιαννακοπούλου, η οποία θα είναι και υποψήφια στο Δυτικό Τομέα στη Β΄ Αθηνών με το ΚΙΝΑΛ στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ξεκαθάρισε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει τεράστια διαφορά με τη Νέα Δημοκρατία που είναι ο κύριος πολιτικός αντίπαλος και σίγουρα έχει τεράστια διαφορά και είναι απολύτως απέναντι στην συντήρηση και στην νεοφιλελεύθερη πολιτική αλλά και σε όλα αυτά που έχει προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης.

Το ίδιο ισχύει και για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σύμφωνα με την κα. Γιαννακοπούλου, έχει εφαρμόσει μία πολιτική συντήρησης και λαϊκισμού που έχει φτωχοποιήσει τη μεσσία τάξη. «Δεν έχουμε δει καμιά φιλολαϊκή πολιτική από τον κ. Τσίπρα, αντίθετα έχουμε δει εξοντωτική αύξηση της έμμεσης φορολογίας, η κατάργηση του ΕΚΑΣ και διάλυση του δημόσιου νοσοκομείου και της δημόσιας παιδείας. Πρόκειται για μία κατάσταση που διαλύει τη μεσαία τάξη. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν είναι κοινωνική πολιτική το παίρνω 10 και δίνω πίσω 1 με τα επιδόματα ελεημοσύνης του κύριου Τσίπρα. Για το ΚΙΝΑΛ φιλολαϊκή πολιτική είναι να μπορέσουμε να χτίσουμε μία πραγματικά δυνατή οικονομία υπέρ των μεσαίων και των αδύναμων» υπογράμμισε η κα. Γιαννακοπούλου. Η ίδια σημείωσε ακόμα ότι ο κ. Τσίπρας κάνει πολλά από αυτά που έχει προαναγγείλει ο κ. Μητσοτάκης.

Τέλος αναφορικά με τους λόγους για τους οποίους το ΠΑΣΟΚ έχασε τόσο μεγάλο κομμάτι της δύναμης του, η κα Γιαννακοπούλου αποδέχτηκε ότι η σύμπραξη με τον Σαμαρά ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησαν στην μείωση των ποσοστών και ίσως και το γεγονός ότι δεν ανέδειξε από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης του το πώς ακριβώς οδηγήθηκε στην χρεοκοπία η χώρα και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή. Ωστόσο η κα. Γιαννακοπούλου πρόσθεσε ότι όταν το ΠΑΣΟΚ από την αρχή της κρίσης ζητούσε από τις πολιτικές δυνάμεις συναίνεση, η ΝΔ και ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να επενδύσουν στο λαϊκισμό και το μικροκομματικό όφελος, με αποτέλεσμα να βολοδέρνει η χώρα σε κρίση τα τελευταία 10 χρόνια.

Στόχος πλέον του ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με την κα. Γιαννακοπούλου είναι να επανέλθει η κανονικότητα ενώ κατέστησε σαφές ότι οι πολιτικές θέσεις είναι απολύτως ξεκάθαρες και είναι η αυτονομία του χώρου, η πολιτική του αυτονομία και δεν αποτελεί κανενός άλλου συμπλήρωμα. «Είμαστε και θέλουμε να είμαστε οι γνήσιοι εκφραστές του λαού θέλουμε να είμαστε με τους πολλούς και όχι με τους λίγους» κατέληξε η κα. Γιαννακοπούλου.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Δημητρούλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος