Ν. Φίλης στο Πρώτο: Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν ήταν τα κατάλληλα για να υποχωρήσει η πανδημία (audio)

«Θα μιλήσουν οι ειδικοί, το τονίζω» δήλωσε στο ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και στη Μαρία Γεωργίου ο  ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ, βουλευτής,  πρώην Υπουργός, τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των μετακινήσεων ή μη το Πάσχα. «Υπάρχει μία επιμονή της πανδημίας, δεν ξέρω τι μέτρα μπορούν να ληφθούν για το Πάσχα. Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση δεν ήταν τα κατάλληλα για να υποχωρήσει κατά τι το κύμα της πανδημίας» είπε, ενώ αναφερόμενος στο θέμα του εμβολιασμού ανέφερε ότι «δεν έχει προχωρήσει.  Υπάρχει ένα θέμα αργής ροής των εμβολίων που έχει να κάνει με την Ευρώπη. Η κυβέρνηση επιμένει στην άποψη ότι δεν παίρνουμε καμία πρωτοβουλία και περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει η Ε.Ε.  Άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, παίρνουν πρωτοβουλίες και προμηθεύονται και άλλα εμβόλια»

Για τα πρακτικά της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων ο κ. Φίλης είπε ότι «η κυβέρνηση δεν πρέπει να εργαλειοποιεί την επιτροπή των Επιστημόνων. Γιατί αυτή η άρνηση της κυβέρνησης να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά; Γιατί εάν υπάρχει διαφάνεια και τα μέλη της Επιτροπής διατυπώνουν με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη τις απόψεις τους και η κυβέρνηση δεν είναι εύκολο να παρεμβαίνει και να εργαλειοποιεί συστηματικά την Επιτροπή».

ΓΙΑ TA SELF TEST ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ:

«Τα σελφ τεστ βοηθούν αλλά δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα ασφάλειας. Είδα και το σκάνδαλο που εμφανίστηκε με μία εταιρεία – μαϊμού που άλλαξε και η μετοχική της σύνθεση, να δούμε ποιοί είναι από πίσω …όλη αυτή η ιστορία με τα σελφ τεστ “μυρίζει”. Το ότι αυτός ο διαγωνισμός πήγε στα χέρια του κ. Χαρδαλιά είναι “φάουλ”, θα έπρεπε να αναλάβει ο ΕΟΔΥ» είπε ο κ. Φίλης.

ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ:

«Είπαμε να ανοίξουν τα σχολεία με αραίωση του μαθητικού πληθυσμού. Θα μπορούσε το Υπουργείο αντί τα παιδιά να κάθονται 21 εβδομάδες μπροστά στους υπολογιστές να πηγαίνουν Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή. Σημασία έχει το σχολείο να λειτουργήσει με το μαθησιακό του και κοινωνικό του ρόλο . Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει σπάσει το ρεκόρ κλειστού σχολείου» δήλωσε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Τσακαλώτος έχει καθήκοντα. Καθημερινά είναι στη Βουλή, είναι εκείνος που με μία εξαιρετική ομιλία αποδόμησε την κυβερνητική θέση για το Ταμείο Ανασυγκρότησης, συμμετέχει σε όλες τις οικονομικές επεξεργασίες. Από εκεί και πέρα ο κ. Τσακαλώτος δεν είναι τομεάρχης, στη συγκεκριμένη εκδήλωση συμμετείχαν οι αρμόδιοι τομεάρχες ο κ. Χαρίτσης και η κα. Αχτσιόγλου» είπε ενώ σε ερώτηση για την απουσία του και στη σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με το ΔΣ του ΤΧΣ ο κ. Φίλης ανέφερε «όπου είναι αναγκαίος συμμετέχει ο κ. Τσακαλώτος. Εγώ επειδή γνωρίζω την προσωπικότητα και την επιστημονική του συγκρότηση πιστεύω ότι είναι αναγκαίος να συμμετέχει παντού και όπου τον καλούν πηγαίνει και βοηθάει. Είναι προστιθέμενη αξία η συμμετοχή του»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ