Ν. Δένδιας: Στο Λουξεμβούργο για τα Συμβούλια Σύνδεσης Ε.Ε.-Αιγύπτου και Εξωτερικών Υποθέσεων Ε.Ε.

Για την πρόσφατη περιοδεία του στα Δυτικά Βαλκάνια και τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη αλλά και για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας και προκλητικότητας θα ενημερώσει τους ομολόγους του της ΕΕ ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, που φτάνει το απόγευμα της Κυριακής (19/6/22) στο Λουξεμβούργο, για να συμμετάσχει στο 9ο Συμβούλιο Σύνδεσης Ε.Ε.-Αιγύπτου και αύριο Δευτέρα (20/6/22) στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε..

Όσον αφορά στο 9ο Συμβούλιο Σύνδεσης Ε.Ε.-Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί απόψε η Ελλάδα αποδίδει μεγάλη σημασία στις συνεχώς αναπτυσσόμενες σχέσεις Ε.Ε.-Αιγύπτου, ενός στρατηγικού εταίρου της χώρας με κομβικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για την υλοποίηση και τις προοπτικές ενισχυμένου διαλόγου και συνεργασίας στο πλαίσιο των Προτεραιοτήτων της Ε.Ε. στην Αίγυπτο, καθώς και η υιοθέτηση των νέων Προτεραιοτήτων για το διάστημα 2021-2027.

Αύριο Δευτέρα, 20 Ιουνίου 2022, ο υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων. Πριν από την έναρξη των εργασιών του Συμβουλίου, ο Νίκος Δένδιας θα παραστεί σε άτυπο πρόγευμα εργασίας των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού Πίτερ Μάουερ (Peter Maurer), με τον οποίο αναμένεται να συζητηθεί η δράση του Ερυθρού Σταυρού στην Ουκρανία. Στη συνέχεια, οι υπουργοί Εξωτερικών θα συζητήσουν τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τις εξελίξεις στο Κέρας της Αφρικής και στην Αίγυπτο και θα ανταλλάξουν απόψεις με τον Αιγύπτιο ομόλογό τους Σάμεχ Σούκρι στο πλαίσιο άτυπου γεύματος εργασίας. Παράλληλα θα εξετασθούν πρόσφατες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων της ΕΕ με χώρες του Κόλπου και με την Ιορδανία.

Στρασβούργο/Ανταπόκριση: Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος