Ν. Δένδιας: Η «λίστα επιλογών» του Μπορέλ για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία

Το «options’ paper» του Ύπατου Εκπροσώπου, Ζοζέπ Μπορέλ, «σχετικά με τις επιλογές μας για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της παραβατικότητάς της στα Βαρώσια» θα συζητηθεί στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπως ανέφερε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, κατά την άφιξή του.

Ειδικότερα, ο κ. Δένδιας σημείωσε: «Στο Συμβούλιο έχουμε να συζητήσουμε σήμερα το “options’ paper”, το οποίο θα παρουσιάσει ο κύριος Μπορέλ σχετικά με τις επιλογές μας για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της παραβατικότητάς της στα Βαρώσια. Δηλαδή, εξαιτίας του γεγονότος ότι αγνοεί το διεθνές δίκαιο και το πλαίσιο που θέτουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, έχουμε να συζητήσουμε το θέμα της Λευκορωσίας, δηλαδή το πώς αυταρχικά καθεστώτα στην περιφέρεια της Ένωσης αξιοποιούν το μεταναστευτικό για να ασκήσουν πίεση στην ΕΕ αγνοώντας το κράτος δικαίου». Στο Συμβούλιο έχουμε να συζητήσουμε σήμερα το «options’ paper» το οποίο θα παρουσιάσει ο κύριος Μπορέλ σχετικά με τις επιλογές μας για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της παραβατικότητας της στα Βαρώσια. Δηλαδή εξαιτίας του γεγονότος ότι αγνοεί το διεθνές δίκαιο και το πλαίσιο που θέτουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, έχουμε να συζητήσουμε το θέμα της Λευκορωσίας, δηλαδή το πώς αυταρχικά καθεστώτα στην περιφέρεια της Ένωσης αξιοποιούν το μεταναστευτικό για να ασκήσουν πίεση στην ΕΕ αγνοώντας το κράτος δικαίου.

Εν τω μεταξύ, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο κ. Δένδιας δώρισε στους ομολόγους του ελληνικά προϊόντα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που ανάρτησε το twitter.


Στην ανάρτησή του, ο κ. Δένδιας αναφέρει: «Προϊόντα υψηλής ποιότητας από την ελληνική γη, τα οποία δώρισα στους ομολόγους μου στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος