Ν. Δένδιας : Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει απώλεια εθνικού εδάφους- Ν. Παναγιωτόπουλος : Ο φράχτης θα γίνει

Λίγο μετά την μία το μεσημέρι ξεκίνησε στην αίθουσα Καποδίστριας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η ενημέρωση των βουλευτών όλων των πτερύγων της Βουλής που μετέχουν στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας αναφορικά με τα τεκταινόμενα στον Έβρο.

Τους βουλευτές ενημερώνουν η πολιτική ηγεσία των υπουργείων Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας, η στρατιωτική ηγεσία του ΓΕΕΘΑ, καθώς και οι αρχηγοί των κλάδων. Η συνεδρίαση είναι κλειστή, διότι κάποιες από την πληροφορίες είναι απόρρητες και διαβαθμισμένες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο οι πολιτικές ηγεσίες των δύο υπουργείων, όσο και οι στρατιωτικές, υποστήριξαν ότι δεν υπήρξε καμία παραβίαση και κατάληψη ελληνικού εδάφους.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ανέφερε μεταξύ των άλλων ότι η κυβέρνηση ουδέποτε επέτρεψε, ούτε θα επιτρέψει την απώλεια ελληνικού εδάφους. Ο ίδιος χαρακτήρισε “ψευδείς ειδήσεις” όσα είδαν το φως της δημοσιότητας και αναπαρήγαγαν ξένα έντυπα.

¨Ο φράχτης θα γίνει. Αυτή είναι η απόφαση της κυβέρνησης και θα γίνει γρήγορα” υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος που διαβεβαίωσε ότι ουδέποτε καταλήφθηκε ελληνικό έδαφος από ξένες δυνάμεις.

Τα διαβήματα προς την τουρκική κυβέρνηση ζήτησε από την πλευρά του ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος