Ανησυχία για την αυξανόμενη κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής

Array

Την ανησυχία του για την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας εξέφρασε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη Βουλή όπου συνεδριάζει η Ολομέλεια για την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Ο κ. Δένδιας τόνισε πως δεν είναι ήσυχος, ωστόσο υπογράμμισε ότι έχει δημιουργηθεί ένα επίπεδο διεθνούς αντίδρασης το οποίο μάλιστα είναι συνεχές.

Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι με την πολιτική της Άγκυρας εγκλωβίζεται η Τουρκία και η τουρκική κοινή γνώμη, προσθέτοντας ότι από το τουρκολιβυκό μνημόνιο και έπειτα η τουρκική ηγεσία έχει κάνει επιλογές που δεν επιτρέπουν κανένα πεδίο συνεννόησης. Παράλληλα ανέφερε ότι δεν είχε τεθεί ποτέ θέμα κυριαρχίας των νησιών.

Σχετικά με τα όσα έχουν συμβεί μετά τη συνάντηση των κ.κ. Μητσοτάκη-Ερντογάν στο Βόσπορο, ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι ήταν υπέρ αυτής της συνάντησης. Μάλιστα πίστευε ότι είχε πάει εξαιρετικά και του είναι παντελώς αδύνατο να ιχνηλατήσει τι ακριβώς συνέβη από τουρκικής πλευράς έπειτα από εκείνη τη συνάντηση σε επίπεδο κορυφής.

Ο κ. Δένδιας τόνισε οι ελληνοτουρκικές σχέσεις παρουσιάζουν μια διαρκή επιδείνωση παρόλο που η ελληνική πλευρά έχει δώσει πολλές ευκαιρίες από το 2019 και μετά, ενώ τόνισε ότι δεν είναι θετικό το γεγονός ότι συμπίπτουν οι εκλογές σε Ελλάδα και Τουρκία.

Για το δόγμα Καραμανλή το οποίο παρέμενε στόχος και της αμυντικής εξωτερικής πολιτικής, και ήταν η αναλογία 7-10 υπέρ της Τουρκίας, ο κ. Δένδιας είπε ότι πλέον όχι απλώς έχει ανατραπεί υπέρ της Ελλάδας, αλλά έχει γίνει και 10-0.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος