N. Δένδιας για Λιβύη: Η υπηρεσιακή κυβέρνηση υφαρπάζει την παραμονή της

Array

Στην Αθήνα επέστρεψε ο Νίκος Δένδιας και η ελληνική αποστολή του υπουργείου Εξωτερικών, μετά το διπλωματικό επεισόδιο στην Τρίπολη, με ευθύνη της προσωρινής κυβέρνησης της Λιβύης. Ο Υπουργός μίλησε -σε συνέντευξή του- για το ταξίδι, καθώς και για την επιχείρηση του διπλωματικού εγκλωβισμού του.

Σε όσα συνέβησαν στο επεισοδιακό ταξίδι του στην Τρίπολη και ειδικά στο διπλωματικό εγκλωβισμό που επιχείρησε να στήσει η φιλοτουρκική κυβέρνηση της Λιβύης στην Αθήνα αναφέρθηκε ο Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στα Νέα. Ο Υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε στη συνέντευξη ότι η εμφάνιση της κ. Μανγκούς στο αεροδρόμιο ήταν εκτός προγράμματος, υπογραμμίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ν’ αντιμετωπίσει στη Λιβύη ένα προσωρινό κυβερνητικό σχήμα, το οποίο έχει υπογράψει σειρά παράνομων συμφωνιών με την Τουρκία, παρότι αυτό είναι εκτός αρμοδιοτήτων του.

Κι όσον αφορά τη δικαιοδοσία της κυβέρνησης Ντιμπέιμπα ο Νίκος Δένδιας τονίζει: «η κυβέρνηση αυτή (της Τρίπολης) πρέπει να κάνει εκλογές. Και όχι μόνο δεν κάνει εκλογές, υφαρπάζει την παραμονή της, εκμεταλλευόμενη κατά το δοκούν τους πόρους της Λιβύης, και υπογράφει και με τους Τούρκους. Ε, δεν γίνεται».

Στο μεταξύ εντύπωση προκαλεί η διπλή προπαγανδιστική προσπάθεια Τούρκου δημοσιογράφου κατά τη διάρκεια του μπρίφινγκ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, να εκμαιεύσει από τον εκπρόσωπο του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών δυσαρέσκεια για τη στάση που την επιλογή του Νίκου Δένδια να μην συναντηθεί στην Τρίπολη με την Λίβυα Υπουργό Εξωτερικών. Στην πρώτη ερώτηση του δημοσιογράφου που ουσιαστικά καταγγέλλει τον Νίκο Δένδια για τις επαφές του με τον Χαλίφα Χαφτάρ ο εκπρόσωπος απάντησε ότι η Ελλάδα είναι απαραίτητος εταίρος και σύμμαχος- κλειδί των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ. Ο Τούρκος δημοσιογράφος επανήλθε με διευκρινιστική ερώτηση, με τον εκπρόσωπο να αντιτείνει ότι η Αθήνα υποστηρίζει την Ουάσινγκτον να πετύχει τους στόχους της στην περιοχή της Μεσογείου και ευρύτερα στην Ευρώπη.

Ρεπορτάζ: Πιέρρος Τζανετάκος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος