Ν. Δένδιας: Επιθυμούμε διάλογο με όλους βάσει του διεθνούς δικαίου (video)

Συνάντηση με τον Σλοβάκο ομόλογό του είχε ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος έστειλε και νέο μήνυμα στην Τουρκία. “Η κυβέρνηση επιδιώκει συνομιλίες με όλους τους γείτονές της, αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου”  διεμήνυσε προς όλους ο υπουργός Εξωτερικών και ιδιαίτερα προς την Άγκυρα, στις κοινές δηλώσεις του με τον Σλοβάκο ομόλογό του Ιβάν Κορτσόκ, νωρίτερα σήμερα, στο Υπουργείο Εξωτερικών .

Υπογράμμισε ακόμη πως “ευελπιστούμε η αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας να γίνει με πιο έντονο και θετικό τρόπο”.

“Δεν είμαστε αιθεροβάμονες, αλλά έτοιμοι να συζητήσουμε βάση του Διεθνούς Δικαίου, του ευρωπαϊκού κεκτημένου και του Δικαίου της Θάλασσας” επισήμανε.

Ο κύριος Δένδιας,  ευχαρίστησε τον Σλοβάκο ομόλογό του για την συμμετοχή της χώρας του στην δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο και τόνισε ότι “οι συνομιλίες θα πρέπει να συνεχιστούν μόνο στο πλαίσιο των Ηνωμένων εθνών και του Διεθνούς Δικαίου”.

Για το ίδιο θέμα ο υπουργός Εξωτερικών της Σλοβακίας Ιβάν Κορτσόκ, ανέφερε πως “η λύση στο Κυπριακό είναι δυνατή στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και πως η χώρα του συμβάλει στον διακοινοτικό διάλογο”.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης το προσφυγικό – ο Σλοβάκος Αξιωματούχος θα επισκεφθεί προσφυγικό κέντρο στην Αττική συνοδευόμενος από τον Υπουργό Μετανάστευσης –  την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων .

Κοινή διαπίστωση και των δύο υπουργών ήταν ότι χρειάζονται ενθάρρυνση και στήριξη οι χώρες της περιοχής “για τον ευρωπαϊκό τους στόχο”, όπως ανέφερε ο Σλοβάκος Υπουργός .

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Φρύσσα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος