Ν. Δένδιας: Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο, αλλά και πάντα έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα

Η Ελλάδα είναι μια φιλειρηνική δύναμη, ανοικτή στο διάλογο, αλλά πάντα έτοιμη να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα, υπενθύμισε ο Νίκος Δένδιας, δείχνοντας ξανά την Άγκυρα ως υπαίτια της έντασης. Η δήλωση έγινε, στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων, μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών με τον Ιρλανδό ομόλογό του, Σάιμον Κόβενι, ο οποίος κατέχει και το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Άμυνας και πραγματοποιεί την πρώτη επίσκεψη Ιρλανδού υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα, έπειτα από 17 χρόνια.

“Είμαστε πάντοτε ανοιχτοί στο διάλογο, αλλά σε αυτή τη βάση, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και δεν είμαστε εμείς αυτοί που αποφασίσαμε διακοπή διαύλων επικοινωνίας, δεν είμαστε εμείς που κλιμακώνουμε την ένταση στο ρητορικό επίπεδο. Εμείς επιθυμούμε πάντοτε μείωση της έντασης, επιθυμούμε πάντοτε να υπάρχουν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας. Όμως για να είμαστε σαφείς: Θα υπερασπιζόμαστε πάντοτε τις θέσεις μας και τα εθνικά μας συμφέροντα, βασισμένα στο Διεθνές Δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας” επισήμανε ο κ. Δένδιας.

Στις 12:00 ο Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε τον Ιρλανδό ομόλογό του στο κατώφλι του υπουργείου Εξωτερικών και στη συνέχεια είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο γραφείο του. Κατόπιν, πραγματοποιούνται διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών κάλυψαν την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας σε ευρύ φάσμα τομέων, με άξονα σχετικό Οδικό Χάρτη που καταρτίσθηκε προσφάτως (εμπόριο, οικονομία, πολιτισμός, θέματα διασποράς κ.ά.), ενώ εστιάστηκαν και σε διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και στις εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Δυτικά Βαλκάνια και Μ. Ανατολή. Επίσης συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα ΕΕ, όπως το μεταναστευτικό και η πορεία διαπραγματεύσεων ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένου του ιρλανδικού Πρωτοκόλλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος