Ν. Ανδρουλάκης: Tην αργοπορία του πρωθυπουργού πληρώνει ακριβά ο ελληνικός λαός

Για ατολμία και αργοπορία κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στο θέμα της φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας.

Συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε: «Από τις αρχές του έτους έχω προτείνει μεταξύ άλλων μέτρων και την ανάγκη φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας για να μην επωμιστούν το βάρος αυτής της περιπέτειας εξ ολοκλήρου οι πολίτες και το κράτος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολλές φορές λοιδόρησε τις θέσεις μας, μολονότι από τις 8 Μαρτίου εμπεριέχονται στις προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υιοθετηθήκαν ήδη από άλλες χώρες όπως την Ιταλία και την Ισπανία.

Την ατολμία και την αργοπορία της κυβέρνησης την πληρώνει ακριβά ο ελληνικός λαός.

Να μην προβληματίζεται ο Πρωθυπουργός, όπως φάνηκε στο βήμα της Βουλής, αν θα βρει υπερκέρδη, γιατί η Διεθνής Επιτροπή Ενέργειας τα εκτιμά για την Ευρώπη στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2022.

Επίσης, η φορολόγηση των υπερκερδών πρέπει να αφορά σε εταιρείες όλης της εφοδιαστικής ενεργειακής αλυσίδας του ηλεκτρισμού, του φυσικού αερίου και του πετρελαίου και σε όλη την περίοδο της ενεργειακής κρίσης».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος