Ν. Ανδρουλάκης: “Η κυβέρνηση κατέβασε τα μολύβια και δεν λύνει τα προβλήματα του κόσμου – Να γίνουν εκλογές”

Για αδράνεια απέναντι στα προβλήματα του κόσμου κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης , τονίζοντας ότι τους τελευταίους μήνες έχει ουσιαστικά “παγώσει” το έργο της, υπό την σκιά των εκλογών και σε πολλά σημαντικά θέματα είναι απούσα.

Εκλογές πρέπει να γίνουν. Πρέπει η σημερινή κυβέρνηση να σταματήσει να παγώνει τις ευκαιρίες που έχει ο τόπος μας» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ασκώντας δριμεία κριτική στο Μαξίμου και στον πρωθυπουργό, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό Star Κεντρικής Ελλάδας.

Κατέστησε σαφές ότι δεν θα βάλει “νερό στο κρασί του” και να αποδεχθεί «τον πελατειακό ελιτισμό της δεξιάς παράταξης και του κύριου Μητσοτάκη ούτε το λαϊκισμό του κύριου Τσίπρα με τους «Πολάκηδες» κι όλα αυτά που είδαμε στο συνέδριο τους. Και με το διεθνές δίκαιο και με όσους το καταπατούν. Και με την επιστήμη και ενάντια της», όπως χαρακτηριστικά τόνισε.

Κάλεσε για μια ακόμη φορά τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετήσουν την πρόταση του για επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, μέτρο που, όπως είπε, «περιλαμβάνεται στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και θα βάλει φρένο στους υπέρογκους λογαριασμούς, που επωμίζονται οι πολίτες». Επέρριψε την ευθύνη και στα δύο κόμματα  που  κυβέρνησαν και αύξησαν ραγδαία την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο. Γίναμε εξαιτίας των επιλογών τους πολλαπλά εξαρτώμενοι συγκριτικά με άλλα κράτη από το εισαγόμενο φυσικό αέριο, επισήμανε.

Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα και την όξυνση εκ νέου της τουρκικής παραβατικότητας ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «θα ήταν καταστροφικό να περάσουν και άλλοι αγωγοί από την Τουρκία. Απολυταρχικοί ηγέτες όπως ο Πούτιν και ο Ερντογάν  δεν πρέπει να έχουν τα κλειδιά της ενεργειακής ασφάλειας της Ελλάδας και της Ευρώπης στα χέρια τους» τόνισε και συμπλήρωσε ότι επιθυμία του είναι να συζητάμε με τα γειτονικά κράτη, αλλά με εθνική αξιοπρέπεια και σχέδιο. Είδατε πόσες παραβιάσεις και υπερπτήσεις είχαμε, ενώ άλλα μας έλεγαν προ ημερών οι κυβερνώντες;»

Τέλος ο κ. Ανδρουλάκης κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες της 8ης Μαΐου για την ανάδειξη τοπικών/νομαρχιακών οργανώσεων, συνέδρων και την επιλογή του ονόματος της παράταξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος