Ν. Ανδρουλάκης – Ενές Καντέρ: Προτεραιότητα πρέπει να είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου – H πολιτική του Ερντογάν είναι πολύ σκληρή

Array

Συνάντηση με τον Ενές Καντέρ είχε το πρωί της Τετάρτης (19/10) ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ανταποκρινόμενος στο αίτημα του μπασκετμπολίστα του ΝΒΑ. Ο Νίκος Ανδρουλάκης τον καλωσόρισε στην Ελλάδα και εξέφρασε την αλληλεγγύη του στις προσπάθειες του κ. Καντέρ για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην Τουρκία.

«Τους τελευταίους μήνες έχουμε πολλές προκλητικές δηλώσεις εκ μέρους της τουρκικής ηγεσίας σε βάρος των ελληνικών και κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Τις καταδικάζω στο σύνολό τους. Σε αυτές τις εποχές προτεραιότητα μας πρέπει να είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου, διότι στο τέλος αυτό είναι το μοναδικό μονοπάτι για το ειρηνικό μέλλον των δυο λαών» επισήμανε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Από την πλευρά του ο Ενές Καντέρ, ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί Τούρκοι πρόσφυγες στην Ελλάδα και πραγματικά εκτιμούμε την υποστήριξη σας γιατί δυστυχώς η πολιτική του Ερντογάν είναι πολύ σκληρή στη χώρα μας. Όμως τώρα βρήκαν ένα δεύτερο σπίτι στην Ελλάδα. Είναι καταπληκτικό, γιατί κάθε φορά που συζητώ με κάποιον από τους Τούρκους φίλους μου, μου μεταφέρουν ότι λατρεύουν τη ζωή τους εδώ. Το φαγητό είναι το ίδιο, η κουλτούρα είναι η ίδια, οι χοροί είναι οι ίδιοι, όλα είναι ίδια. Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλόξενοι. Πραγματικά εκτιμώ τη στήριξη σας γιατί όλο αυτό το διάστημα είστε ένας πραγματικός πρωταθλητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Γι’ αυτό σήμαινε πολλά για μένα να σας συναντήσω γιατί είστε πρότυπο για πολλούς ανθρώπους».

«Σε ευχαριστώ για τα ευγενικά σου λόγια. Μπορούμε να κάνουμε πολλά και να τα κάνουμε μαζί» αντέτεινε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ο Ενές Καντέρ δώρισε στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μια φανέλα των Boston Celtics με το όνομα του (Freedom). «Το πράσινο είναι το αγαπημένο μου χρώμα» ανέφερε ο κ.Καντέρ. «Και δικό μου αγαπημένο καθώς είναι το χρώμα του κόμματός μας» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.
Ν. Ανδρουλάκης – Ενές Καντέρ: Προτεραιότητα πρέπει να είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου – H πολιτική του Ερντογάν είναι πολύ σκληρή
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ Ν. ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΕΣ ΚΑΝΤΕΡ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)
Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής του πρόσφερε έναν σελιδοδείκτη από το Μουσείο της Ακρόπολης με χαραγμένο πάνω του ένα κλαδί ελιάς, σύμβολο ειρήνης και ευημερίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος