Ν. Ανδρουλάκης: Δεν έχουν τέλος οι αθλιότητες του επιτελικού παρακράτους – Να μάθουν να συμπεριφέρονται ως ένοικοι και όχι ως ιδιοκτήτες του Μαξίμου

Array

Στο πλαίσιο συνέντευξής του στο δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα και την εκπομπή «Ημερολόγιο» του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100,3, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε αρχικά στην στάση και τις ευθύνες του Πρωθυπουργού.

«Αν ήμουνα ο κ. Μητσοτάκης και δεν είχα καμία ευθύνη, ξέρετε τι θα έκανα; Αν τύχαινε κάτι στη χώρα μου και ήμουν πρωθυπουργός, θα ζητούσα συγνώμη και θα έκανα ό,τι έπρεπε για να πιάσω αυτόν που χειρίζεται το Predator στην Ελλάδα. Τι λέει η ΕΥΠ; Δεν το έχουμε εμείς. Λέει ο κ.Οικονόμου ότι από τότε , που έτυχε η ιστορία με τον δημοσιογράφο Κουκάκη , δεν το έχει η ΕΥΠ. Έστω ότι δεν το έχει η ΕΥΠ. Δεν πρέπει να βρουν ποιος έχει το Predator στην Ελλάδα και ποιος συγχρονίζεται με την ΕΥΠ; Εδώ μιλάμε για επιτελικό παρακράτος το οποίο τι κάνει; Όχι μόνο παρακολουθούσε, αλλά πάει να δημιουργήσει μία αντίληψη περί κανονικότητας των παρακολουθήσεων μέσω της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ και το επιχείρημα «και αυτοί τα έκαναν». Όποιοι τα έκαναν να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη είτε είναι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τον κ.Καμμένο είτε είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Δεν θέλουμε να καλύψουμε κανέναν γι’ αυτό και ψηφίσαμε εξεταστική επιτροπή που περιλαμβάνει και το ζήτημα του ΚΚΕ το οποίο καταγγέλλει παρακολουθήσεις από το 2016. Εμείς δεν κάνουμε παζάρια με τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου».

Ανέδειξε τις κυβερνητικές αντιφάσεις και τα ψεύδη περί απροθυμίας του να ενημερωθεί από την Κυβέρνηση για την υπόθεση παρακολούθησής του από την ΕΥΠ υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε ένα ακόμη σημείο αυταρχικής αντίληψης από την κυβέρνηση: Να παρουσιάσει το θύμα ως θύτη. “Γιατί δεν έρχεται να τον ενημερώσουμε;” Είναι σοκαριστικό. Λέω με ευθύτητα στον ελληνικό λαό ότι ουδέποτε καμία αρμόδια υπηρεσία έχει ζητήσει να με ενημερώσει επισήμως. Το μόνο που έχει γίνει είναι ένα μήνυμα στο κινητό μου πριν από αποπεμφθεί ο Διοικητής της ΕΥΠ. Είχε παραιτηθεί το πρωί ο κύριος Δημητριάδης γιατί δεν άντεχε την τοξικότητα και όλως τυχαίως παραιτήθηκε και ο Διοικητής της ΕΥΠ και θέλουν να μας δείξουν ότι είναι ασύνδετα τα γεγονότα. Εδώ μιλάμε για ερασιτεχνική προπαγάνδα. Ενδιαμέσως λοιπόν των δύο αυτών γεγονότων μου στέλνει ένα μήνυμα ο κ. Γεραπετρίτης και μου λέει “αν θέλετε κύριε Πρόεδρε να επικοινωνήσετε μαζί μου”. Επειδή είχα σοκαριστεί από την παραίτηση Δημητριάδη και μετά του διοικητή της ΕΥΠ, πήρα τους δικηγόρους μου και τους ανέφερα ότι όποια ενημέρωση θέλουμε, θα είναι επίσημα. Θα πάω στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μάλιστα μου δίνει συμβουλές και ο κ. Μητσοτάκη να το κάνω. Θα το κάνω. Δεν χρειάζομαι συμβουλές, έχω νομική υποστήριξη. Και βέβαια θα πάμε και θα κάνουμε και τα νόμιμα όσον αφορά και τον Διοικητή της ΕΥΠ, τον κ. Κοντολέοντα. Μόνο ένα μήνυμα από τον κύριο Γεραπετρίτη, που έχει περίσσιο θράσος και βγάζει και γλώσσα στη Βουλή. Βγαίνει χθες στον ΣΚΑΪ και λέει: “μα εγώ δεν ξέρω τίποτα“. Ο άνθρωπος που με κάλεσε να με ενημερώσει, βγαίνει επισήμως και λέει στον ελληνικό λαό ότι δεν ξέρει τίποτα. Άρα τι θα μου έλεγε; Δε δέχομαι ούτε την προσωπική μου κοροϊδία ούτε και την κοροϊδία 11 εκατομμυρίων Ελλήνων. Θέλω μία επίσημη ενημέρωση. Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Επισήμως. Και ως προς τον ισχυρισμό τους ότι δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός γιατί είναι παράνομο. Άρα να παρανομήσω εγώ για να μην παρανομήσει ο κύριος Μητσοτάκης μα τί λέτε; Έδωσα θεσμική διέξοδο. Την ΑΔΑΕ, την Ανεξάρτητη Αρχή η οποία αν δεν την είχε ιδρύσει το ΠΑΣΟΚ, δεν θα μαθαίναμε ποτέ ότι με παρακολουθούσε η ΕΥΠ».

Αναφερόμενος στις διαρροές της Κυβέρνησης περί εμπλοκής τρίτων χωρών και τις ηχηρές διαψεύσεις, που αυτές τους επιφύλαξαν, ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση. «Τους εξευτελίζουν οι πρεσβείες. Νέες προχθεσινές διαρροές, ότι έχω –λέει- σχέση με «Ερντογανικούς» στη Θράκη. Καλά μιλάει ο κ.Μητσοτάκης και το Μαξίμου για τα θέματα της Τουρκίας σε μένα; Στον πρωταγωνιστή για να πάρει απόφαση το ευρωκοινοβούλιο να σταματήσει η Ευρώπη να πουλάει όπλα στην Τουρκία; Σε μένα που έχω κληθεί ως ομιλητής σε δύο συνέδρια του HDP; Που έκανα ότι μπορούσα για να βγει από τη φυλακή ο Ντερμιτάζ; Σε μένα που πήγα στα σύνορα της Συρίας το 2020 για να μην φυλακιστεί ένας Μητροπολίτης που το καθεστώς Ερντογάν ήθελε να τον καταδικάσει ως συνεργάτη του PKK; Γνωριζόμαστε πάρα πολύ καλά σε αυτόν τον τόπο. Εγώ έχω αγωνιστεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία, έχω αγωνιστεί για να μην πολεμάει ο Ερντογάν με αυτό τον τρόπο που πολεμάει τους Κούρδους. Και επειδή δεν σηκώνω μύγα στο σπαθί μου θα κινηθώ νομικά και σε αυτό το επίπεδο διότι η Νέα Δημοκρατία σε αυτή την υπόθεση δείχνει το πραγματικό πρόσωπο μιας δεξιάς αυταρχικής αντίληψης και αυτήν την αντίληψη να ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι η δημοκρατική παράταξη θα πάρει όλες τις πρωτοβουλίες και θα τη συντρίψει γιατί κάνει ζημιά στη δημοκρατία».

Σχετικά με την χθεσινή παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ώστε να μην κληθεί ο κ. Ανδρουλάκης μαζί με τον δημοσιογράφο Θ. Κουκάκη στην ακρόαση ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την χρήση του λογισμικού Predator στην Ελλάδα αλλά αντίθετα να προσκληθεί σε μελλοντική συνεδρίαση με Καταλανούς ευρωβουλευτές, σημείωσε: «Τι λέει η ΝΔ τόσο καιρό; Ότι είναι νόμιμη η υποκλοπή διότι υπήρξε εθνικός κίνδυνος. Μάλιστα δυο βουλευτές της ΝΔ επιχείρησαν να με συγκρίνουν με τους Καταλανούς αυτονομιστές. Σε λίγο θα μου πουν ότι οργανώνω την αυτονόμηση της Κρήτης! (…) Ότι και να κάνει η ΝΔ για να θάψει το θέμα με ψευτοδιλήμματα, με παρεμβάσεις στις Βρυξέλλες ή εδώ , θέλω να στείλω ένα απλό μήνυμα στον κ. Μητσοτάκη ότι το καλύτερο που έχει να κάνει, είναι αντί να με συμβουλεύει για το πώς θα κινηθώ νομικά – έχω πολύ καλούς δικηγόρους να τον ενημερώσω- , τον συμβουλεύω να μην βάλει εμπόδια ώστε η χώρα να αποκτήσει τους θεσμούς και τη νομοθεσία και να θωρακιστεί από τη χρήση αυτών των λογισμικών»

Σχολιάζοντας το πολιτικό περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε: «Τα κράτη έχουν θεσμούς. Και τα διλήμματα ‘’Μητσοτάκης ή χάος’’ να τα πουλήσουν εκεί, που τα αγοράζουν. Προσωπικά δεν τα αγοράζω. Έχει πει κάτι ο Κώστας Σημίτης. Τον κάθε Πρωθυπουργό τον ψηφίζει ο ελληνικός λαός και είναι ένοικος του Μαξίμου. Δεν είναι ιδιοκτήτης του Μαξίμου. Θα μάθουν λοιπόν να συμπεριφέρονται ως ένοικοι και όχι ως ιδιοκτήτες, εκβιάζοντας τον ελληνικό λαό και καταπατώντας κάθε αίσθηση δημοσίου συμφέροντος, ορθού λόγου και βεβαίως και κράτους δικαίου» επισήμανε, ενώ συμπλήρωσε: «Δεν θα μείνει ακυβέρνητη η χώρα. Εγώ αγωνίζομαι για να είναι η παράταξή μας ισχυρή και από την πρώτη Κυριακή να έχει σταθερότητα, κυβέρνηση και όχι εκβιασμούς Τσίπρα – Μητσοτάκη».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είπε ότι «ο κ. Τσίπρας αξιοποιεί αυτή τη νοσηρή υπόθεση για να ξεπλύνει τις ευθύνες μιας καταστροφικής διακυβέρνησης, αυτής με τον κ. Καμμένο και με διάφορους άλλους, που πρωταγωνίστησαν στην καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Που έβαλαν διχαστικά διλήμματα στον ελληνικό λαό τύπου ‘’Μητσοτάκης ή χάος’’».

Ερωτηθείς για το υποτιθέμενο κατά τους ισχυρισμούς της ΝΔ «μέτωπο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ», ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε χαρακτηριστικά: «Είναι πανομοιότυπο με το αφήγημα Τσίπρα πριν έναν μήνα. Και θέλω να πω στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός που έλεγε αυτά, που λέει σήμερα ο κ.Μητσοτάκης. ‘’Ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ σου βγαίνει Νέα Δημοκρατία’’ και τώρα ο κ. Μητσοτάκης λέει τα ίδια. Θέλω να τους πω επίσης ότι τους εξαπάτησε ο κ. Τσίπρας, διότι αυτή η υπόθεση τι αποδεικνύει; Ότι όχι μόνο δεν ήμουν ο πρόθυμος εταίρος του κ. Μητσοτάκη, ήμουν ο βασικός στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Γι’αυτό λοιπόν ας σταματήσουν τα παραμύθια. Η δημοκρατική παράταξη έχει μια αυτόνομη πορεία. Είμαστε τρία άλλα κόμματα. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, με τις ιστορικές τους καταβολές, με τις ιδεολογικές τους διαφορές και με ένα άλλο ανθρώπινο δυναμικό. Θα δεχόμουν στο κόμμα μου συμπεριφορές τύπου Πολάκη; Θα δεχόμουν στο κόμμα μου, ως αρχηγός της παράταξης να συγκυβερνούσα με τον Καμμένο; Θα δεχόμουν συμπεριφορές όπως του κ.Γεωργιάδη και όλων αυτών; Του κ. Βορίδη , που ανέφερε χθες ότι είμαι υπεύθυνος για το όνομα της ΕΥΠ; Δηλαδή και με παρακολουθούσαν και τα έχουν κάνει μπάχαλο και γελάνε όλα τα μέσα και όλες οι χώρες με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που άλλα λέει τη μια και άλλα λέει την άλλη, και ευθύνομαι εγώ που με παρακολουθούσαν», συμπλήρωσε.

Ως προς τον χρόνο των εκλογών ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τόνισε ότι πρέπει να έχει προηγουμένως αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια γύρω από την υπόθεση.

Απευθύνθηκε στον δημοκρατικό κόσμο της χώρας επισημαίνοντας ότι «αυτή η υπόθεση δείχνει σε όλους τους κεντρογενείς, δημοκράτες ψηφοφόρους όλων των κομμάτων ότι τελικά οι πρακτικές Τσίπρα – Καμμένου είναι σχεδόν ίδιες με τις πρακτικές Μητσοτάκη. Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό να μετεωρίζεται η κυβέρνηση από τη διαχείριση του κράτους του κολλητού του Τσίπρα, στη διαχείριση του κράτους του ανηψιού Μητσοτάκη. Αξίζει στον ελληνικό λαό μια καλύτερη κυβέρνηση που θα τον σέβεται. Θα έχουμε μια ώριμη Δημοκρατία και όχι μια Δημοκρατία, η οποία δυστυχώς πάει ασθμαίνοντας με όλα αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια. Η Δημοκρατία πάει μαζί με την ευημερία. Δεν υπάρχει δίλημμα μεταξύ Δημοκρατίας και ευημερίας. Γι’αυτό είναι χυδαία αυταρχικό και ακροδεξιό αυτό που είπε ο κ. Γεωργιάδης, που λέει ‘’η φτώχεια και το κινητό’’. Τι λέτε; Και Δημοκρατία θέλουμε και ευημερία θέλουμε», αναφέρθηκε αρχικά στην στάση και τις ευθύνες του Πρωθυπουργού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος