Ν. Ανδρουλάκης: Το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια είναι μια «απομίμηση μεταρρύθμισης»

Σύνοψη
  • «Πετύχαμε αλλαγές στη δημόσια παιδεία γιατί ανοίξαμε διάλογο με όλους σε αντίθεση με τη σημερινή κυβέρνηση»
  • «Δεν είμαστε εμείς οι λάτρεις της ακινησίας, θέλουμε η χώρα να πηγαίνει μπροστά»

Ως «απομίμηση μεταρρύθμισης» αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, στη Βουλή, κάνοντας σαφές πως το ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσει επί της αρχής.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Πιστεύουμε ότι δεν έχετε κάποιο σχέδιο που θα συμβάλει στην ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου. Δήθεν μεταρρύθμιση την οικτρή αποτυχία της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Ακούσαμε τον πρωθυπουργός να μιλά για τους μπαχάκηδες. Και γιατί δεν τους αντιμετωπίσατε με την αστυνομία που ιδρύσατε; (…) Πετύχαμε αλλαγές στη δημόσια παιδεία γιατί ανοίξαμε διάλογο με όλους σε αντίθεση με τη σημερινή κυβέρνηση» είπε για το σχέδιο νόμου που είχε φέρει το ΠΑΣΟΚ το 2011.

Είπε, ακόμη: «85 άρθρα από τα 89 ξηλώνουν τη δήθεν μεγάλη μεταρρύθμιση της κας Κεραμέως (…) Νομοθετείτε βάσει συμφερόντων (…) Ένα fund μόνο κερδοσκοπικό παράρτημα μπορούν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα (…) Τα παραρτήματα είχαν ήδη καταθέσει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού».

Στη συνέχεια, ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει συμφωνία στο ότι «δεν μπορούμε να είμαστε ευρωπαϊκή εξαίρεση», επισημαίνοντας ωστόσο:

«Εξαίρεση θα είμαστε όμως και με το σχετικό νομοσχέδιο (…) Εμείς λέμε την ίδρυση μη κερδοσκοπικών, μη κρατικών πανεπιστημίων με συνταγματική αναθεώρηση του άρθρου 16 από την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου».

Τόνισε, μεταξύ άλλων: «Διαγκωνίζονται τα πρώην στελέχη μας που είναι σήμερα υπουργοί της κυβέρνησης για το ποιος προασπίζεται καλύτερα το νομοσχέδιο, ενώ πριν από 20 χρόνια έλεγαν άλλα (…)

Δεν είμαστε εμείς οι λάτρεις της ακινησίας, θέλουμε η χώρα να πηγαίνει μπροστά με αξιοκρατία, διαφάνεια και κανόνες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος