Ν. Ανδρουλάκης: Θέλουμε να βάλουμε κανόνες για τη golden visa – Mια μόνιμη λύση και όχι ένα μπάλωμα

Σύνοψη
  • Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να υπερψηφίσει τροπολογία που αφορά τις golden visa

Ανοιχτό άφησε ο Νίκος Ανδρουλάκης το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής να υπερψηφίσει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που αφορά τις golden visa. Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε να συμπεριληφθούν δύο προτάσεις τις οποίες έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Η πρώτη καθορίζει το κατώτατο όριο των 800.000 ευρώ να αφορά την αγορά οικιών σε νησιά ακόμα και κάτω των 3.100 κατοίκων ενώ ζήτησε η έναρξη εφαρμογής της τροπολογίας να γίνει πριν από την 1/1/25 την οποία προβλέπει η ρύθμιση της κυβέρνησης.

«Θέλουμε να βάλουμε κανόνες»,ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι η δημόσια συζήτηση ξεκίνησε με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε πώς στόχος των προτάσεων του κόμματός του είναι να πέσει το κόστος ζωής και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των Ελλήνων. «Αυτή είναι η πυξίδα μας», σημείωσε και υπογράμμισε πώς στόχος της τροπολογίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι «μια μόνιμη λύση και όχι ένα μπάλωμα».

Ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε στη θέση του σύμφωνα με την οποία όσοι αγοράζουν ακίνητο μέσω του δικαιώματος της golden visa να μην μπορούν να θέσουν την οικία σε βραχυχρόνια μίσθωση αλλά να επιτρέπεται η ιδιοκατοίκηση ή η μακροχρόνια μίσθωση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε την ομιλία εκφράζοντας τη λύπη του για τη δολοφονίας της 28χρονης μπροστά σε αστυνομικό τμήμα στους Αγίους Αναργύρους. «Δεν μπορώ να μη ξεκινήσω από το σοκαριστικό έγκλημα, μια γυναικοκτόνια» , είπε ενώ υποστήριξε ότι υπάρχει παταγώδης αποτυχία στο θέμα ασφάλειας των πολιτών με την κυβέρνηση να δείχνει ανεπάρκεια.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε και στην υπόθεση των Τεμπών όπου κατέκρινε τους υπουργούς Αδωνι Γεωργιάδη και Γιώργο Φλωρίδη για τη κριτική που ασκούν στο ΠΑΣΟΚ. «Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι παρεμβαίνει στην δικαιοσύνη, επειδή ασκήσαμε ένα δικαίωμα μας να πάμε στον Άρειο Πάγο. Βαφτίσανε την πρόταση δυσπιστίας ως προϊόν διαπλοκής».

Παράλληλα επέκρινε τον υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας ότι «έπρεπε ο ίδιος ο κ. Φλωρίδης να πει ότι έπρεπε να ασκήσουμε διώξεις για το ηχητικό ντοκουμέντο κι οχι ότι η δικαιοσύνη και οι ανακριτές έχουν όλο το ηχογραφημένο υλικό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος