Μπραζίλια: Συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Λούλα Ντα Σίλβα

Array

Mε τον εκλεγμένο πρόεδρο της Βραζιλίας, Ιγκνάασιο Λούλα Ντα Σίλβα Βραζιλίας συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κλήθηκε να παραστεί και στην ειδική υψηλή δεξίωση αμέσως μετά την ορκωμοσία του Λούλα την 1η Ιανουαρίου.

H συνάντηση, όπως τονίζουν πηγές της Κουμουνδούρου, πραγματοποιείται παραμονή της ορκωμοσίας του Λούλα εν μέσω πυρετωδών διεργασιών για την σύνθεση της κυβέρνησης του, που θα οδηγήσει τη χώρα μακριά από την σκοτεινή, όπως τη χαρακτηρίζουν, περίοδο Μπολσονάρο, είναι ενδεικτικό της σημασίας που δίνει ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας στον ρόλο που διαδραματίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τη διαμόρφωση προοδευτικών πολιτικών.

Στην ειδική δεξίωση μετά την ορκωμοσία του Λούλα, θα παρίστανται δεκάδες ηγέτες κρατών, τους οποίους ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντήσει και θα συνομιλήσει μαζί τους. Στην Μπραζίλια καταφθάνουν αρχηγοί κρατών από την Ευρώπη όπως ο Γερμανός πρόεδρος Στάινμαγερ, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε ΣΤ και ο πρόεδρος της Πορτογαλίας, ενώ στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας βρίσκονται οι πρόεδροι της συντριπτικής πλειοψηφίας των χωρών της Λατινικής Αμερικής: Αργεντινής, Χιλής, Βολιβίας, Ισημερινού και Ουρουγουάης. Στην Μπραζίλια φτάνουν και κορυφαίοι πολιτικοί και πολιτειακοί παράγοντες των ισχυρότερων κρατών του πλανήτη για την ορκωμοσία του Λούλα.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος