Θ. Μωραΐτης στην ΕΡΤ για την οπαδική βία: Να τολμήσουμε ως χώρα – Οι οπαδοί μπορούν να γίνουν μέρος της λύσης του προβλήματος (video)

«Αν κάνουμε αυτό που πρέπει, εφαρμόσουμε τους νόμους και τολμήσουμε ως χώρα όλοι οι παράγοντες που συνθέτουν αυτό το δύσκολο περιβάλλον, η κατάσταση θα αλλάξει», σημείωσε ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Θάνος Μωραΐτης, μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Επτά», για τα φαινόμενα οπαδικής βίας, στη σκιά της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, σε μια υπόθεση που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

«Δεν μπορούμε να ακούμε τον πρωθυπουργό να λέει ότι η λύση είναι το εισιτήριο διαρκείας των οργανωμένων οπαδών. Θέλω να του θυμίσω ότι έχουμε ηλεκτρονικό εισιτήριο, δεν καταλαβαίνω τι εννοεί. Αυτό που επίσης δεν καταλαβαίνω είναι τα περί του βλακώδους ανταγωνισμού μεταξύ των ΠΑΕ – διοικήσεων των οργανισμών. Δεν υπάρχει. Υπάρχουν σκληρά συμφέροντα και μια σύψη και διαπλοκή επί σειρά ετών. Θα πρέπει να αποκτήσει η χώρα έναν στρατηγικό σχεδιασμό για την επόμενη δεκαετία», είπε ανάμεσα στα άλλα.

«Τα επεισόδια τα τελευτάια χρόνια δεν είναι στα γήπεδα, είναι εκτός γηπέδων» πρόσθεσε ο κ. Μωραΐτης. «Αν είχε γίνει ο έλεγχος σε αυτές τις λέσχες φιλάθλων δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε. Να λογοδοτήσει η κυβέρνηση στη Βουλή για να λάβουμε απαντήσεις», είπε ακόμα.

«Οι οπαδοί από το μέρος του προβλήματος, μπορούν να γίνουν το μέρος της λύσης του. Ναι μεν υπάρχει σύνδεση με τις λέσχες και τους συνδέσμους, αλλά δεν είναι όλοι “αποβράσματα”. Αυτά τα περιστατικά έχουν λάβει χώρα εκτός γηπέδων», τόνισε.

Ερωτηθείς από τους αναγνώστες του ertnews.gr γιατί δεν προχώρησε η εξυγίανση του ποδοσφαίρου επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ τόλμησε από το 2015 έως το 2019 και πήρε κάποιες κρίσιμες αποφάσεις με πρώτη την “κάρτα του φιλάθλου”. Νομοθέτησε τις λέσχες φιλάθλων κι εκεί είναι οι ευθύνες ακριβώς του υπουργείου Αθλητισμού (…) Να δει και πώς λειτουργούν οι ΠΑΕ».

«Αν αυτές οι συλλήψεις είχαν γίνει ένα χρόνο τώρα, αυτά τα παιδιά δεν θα ήταν στις γειτονιές του Χαριλάου και δεν θα σκοτώνονταν κανένας Άλκης. Η αστυνομία δεν έκανε τη δουλειά της», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος