Μομέντουμ φιλίας στα ελληνοτουρκικά – Μηνύματα που επιβεβαιώνουν την αλλαγή κλίματος

Αλλεπάλληλα είναι πλέον τα μηνύματα αλλαγής του κλίματος στα ελληνοτουρκικά. Ο Ιμπραΐμ Καλίν ζητά να μη πάει χαμένο το θετικό momentum που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών, ενώ ο Νίκος Δένδιας υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε διάλογο με την Τουρκία, με βάση το Διεθνές Δίκαιο και με συγκεκριμένους όρους».

Καθημερινά ένας κρίκος αποκλιμάκωσης προστίθενται στην αλυσίδα των ελληνοτουρκικών σχέσεων γεγονός που αποτυπώνεται στο πεδίο με μηδενικές παραβιάσεις στον ελληνικό ουρανό. Ο Νίκος Δένδιας παραπέμπει στην επομένη των εκλογών για τα μετέπειτα βήματα στις σχέσεις των δυο χωρών».

Όπως είπε στο Ραδιόφωνο του Σκάι ο Έλληνας ΥΠΕΞ «Η Ελλάδα είναι ανοιχτή σε διάλογο την επομένη των εκλογών για την συγκεκριμένη διαφορά και με τους συγκεκριμένους όρους για να μην ξεγελιόμαστε. Διεθνές Δίκαιο, Δίκαιο της Θάλασσας».

Ο πιο στενός συνεργάτης του Τούρκου προέδρου, Ιμπραΐμ Καλίν στις δηλώσεις του, σημειώνει ότι δεν θεωρεί η Τουρκία ως απειλή την Ελλάδα και καλεί την Αθήνα σε διμερή διάλογο.

«Η Τουρκία και η Ελλάδα να λύσουν τα μεταξύ τους προβλήματά συνομιλώντας απευθείας μεταξύ τους. Να το πω ανοικτά, αν επιχειρήσουμε να τα λύσουμε μέσω Παρισιού, Βρυξελλών ή Ουάσινγκτον, αυτό θα μας οδηγήσει σε αδιέξοδο» τόνισε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, υποδεχόμενος τον Ουκρανό ομόλογό του, επανέλαβε ότι η Αθήνα στέκεται απέναντι σε κάθε μορφής αναθεωρητισμού: «Ο πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ουκρανίας. Έφερε ξανά τον πόλεμο στην Ευρώπη».

Η Ουκρανία θα είναι το επόμενο μέλος του ΝΑΤΟ μετά τη Σουηδία, όταν κερδίσει τον πόλεμο, δήλωσε ο Ουκρανός Υπουργός Άμυνας.

«Περιέγραψα εν συντομία την πρόοδο των προετοιμασιών μας για την αντεπίθεσή μας και φυσικά τους τρόπους με τους οποίους θα παρέχουμε στις δυνάμεις μας νέα όπλα από τους εταίρους μας» υπογράμμισε ο Αλεξέι Ρεσνίκοφ.

Η περιοδεία του Ουκρανού υπουργού περιλαμβάνει χώρες που έχουν βοηθήσει με όπλα και πυρομαχικά το Κίεβο.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος