Μητσοτάκης: Θα ζητήσει συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα ενέργειας, μετά την επιστροφή του από τις Η.Π.Α

Συζήτηση στη Βουλή για όλα τα ζητήματα της ενέργειας θα ζητήσει, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η επίσκεψή του Πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πραγματοποιηθεί ως γνωστόν 16-18 Μαίου.

Εν τω μεταξύ, όλο και πιο κοντά χρονικά έρχονται οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το νέο εθνικό σχέδιο στήριξης απέναντι στις αυξήσεις του λογαριασμού του ρεύματος.

Μετά τη χθεσινή απογευματινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας, οι εσωτερικές συζητήσεις συνεχίζονται, προκειμένου να λάβει σάρκα και οστά το τελικό πλαίσιο θωράκισης καταναλωτών και επιχειρήσεων.

«Οι ανακοινώσεις πρέπει να είναι ρεαλιστικές. Στόχος μας είναι να βάλουμε φρένο στις παράλογες αυξήσεις. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν σύντομα. Όταν θα είμαστε έτοιμοι», αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακοινώσεις, που μπορεί να πραγματοποιηθούν και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δεν αποκλείεται να έρθουν στο προσκήνιο ακόμα και αύριο. Πριν, δηλαδή, από την έναρξη του 14ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, για το οποίο επισημαίνεται ότι δε θα έχει χαρακτήρα εξαγγελιών.

Από εκεί και πέρα, επόμενος χρονικός ορίζοντας είναι αυτός που ανοίγει την ερχόμενη εβδομάδα. Με την επιστροφή του κ. Μητσοτάκη από το Άμπου Ντάμπι και εν αναμονή της επίσκεψής του στο Λευκό Οίκο.
Τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα φέρουν δραστική μείωση στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, θα είναι οριζόντια και θα είναι για όλους, όπως είναι συνολικά η πολιτική μας για όλους και όλες, χωρίς εξαιρέσεις, τόνισε χθες ο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε «θα ήθελα να διαβεβαιώσω τους πολίτες ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινώσουμε ένα νέο πλαίσιο στήριξης της κοινωνίας και των επιχειρήσεων που θα απαντά δραστικότατα στο πρόβλημα της ακρίβειας των τιμών ενεργείας».

Το πρόβλημα με τις αυξήσεις είναι πανευρωπαϊκό σημείωσε ακόμα ο κ. Οικονόμου προσθέτοντας ότι στις μεγαλύτερες καταναλώσεις είναι πολύ μεγάλη η επιβάρυνση για τους πολίτες. «Με την παρέμβαση που σχεδιάζουμε το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει πολύ ουσιαστική στήριξη σε αυτές τις καταναλώσεις, οριζόντια και με ευρύ χρονικό διάστημα» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης, τόνισε ότι είναι ψέμα ότι οι Έλληνες πληρώνουν πιο ακριβά το ρεύμα από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Όπως είπε «η Ελλάδα βρίσκεται χαμηλότερα στην τιμή λιανικής από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος